Τι είχε ο καφέ φάκελος που μοίρασε στους πολιτικούς αρχηγούς ο Τσίπρας

142
ανακοίνωση Προεδρίας, μετά την σύσκεψη, πολιτικών αρχηγών,

Στοιχεία σχετικά με την κατάσταση στο προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων παρέδωσε ο πρωθυπουργός λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στους Πολιτικούς Αρχηγούς, φακέλους με στοιχεία για την κατάσταση σχετικά με το Προσφυγικό και το έργο των εμπλεκομένων φορέων στην διαχείρισή τους.

Τα στοιχεία αφορούν τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούνται, την πρόοδο στην δημιουργία δομών υποδοχής, καταγραφής και φιλοξενίας, την παρεχόμενη σίτιση, την ιατρική μέριμνα, την φιλοξενία των ασυνόδευτων παιδιών, καθώς και τα χρονοδιαγράμματα για την δημιουργία νέων υποδομών.

Επίσης περιλαμβάνονται πίνακες για την πορεία των καταγραφών και των τακτοποιήσεων. Τα στοιχεία είναι εξειδικευμένα ανά περιοχή και τομέα δραστηριοποίησης, ενώ για τα έργα υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπάρχουν και αναλυτικοί πίνακες εργασιών.

Διαβάστε επίσης:  Στις ΗΠΑ ο Κοτζιάς

Με τα δεδομένα αυτά διαμορφώνεται μια σαφής και ολοκληρωμένη εικόνα του κυβερνητικού σχεδίου για την διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.