Τι ευχήθηκε ο Παυλόπουλος στον Τσίπρα;

117
Τσίπρας, Παυλόπουλος, αξιολόγηση,

Ευχές από εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας δέχτηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος. Μάλιστα, αστειεύτηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας του: «και του χρόνου με γραβάτα!», καθώς πιστεύει πως η χώρα θα βγει από το μνημόνιο. «Βάζεις ψηλά τον πήχη», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, του είπε: «Μπράβο, ξανάφτιαξες την Βουλή που ξέραμε», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την προκάτοχό του Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στον Ιανουάριο θα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και τότε θα μπορέσει η Ελλάδα να απαιτήσει αυτά που της αναλογούν, όχι μόνο στο θέμα του χρέους αλλά και σε άλλα όπως στο προσφυγικό.

Διαβάστε επίσης:  Αυστηρό μήνυμα αποκλιμάκωσης στέλνει ο Τσίπρας στην Άγκυρα από το Καστελόριζο

Ο κ. Παυλόπουλος άφησε αιχμές κατά Ευρωπαίων αξιωματούχων που κατά καιρούς τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη Σέγκεν λέγοντας πως όσοι τα λένε δεν ξέρουν τί είναι η Συνθήκη.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ασφαλιστικό και για το εάν θα μπορούσε να υπάρχει συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με αυτό το θέμα στην ατζέντα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε είπε πως ο ίδιος είναι εδώ εάν το θελήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί». Συμπλήρωσε πως όσο ομαλότεροι είναι οι καιροί τόσο λιγότερο χρειάζονται οι συσκέψεις των αρχηγών.

Μίλησε επίσης για ανάγκη ομοψυχίας όλων των πολιτικών δημοκρατικών δυνάμεων λέγοντας ωστόσο ότι η ομόνοια αυτή δεν σημαίνει και προτροπή για συγκυβέρνηση αλλά συνεννόηση στα μεγάλα ζητήματα του έθνους.