Τι ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Αλέξη

84
Αλ. Τσίπρας, Μπάιντεν, ελάφρυνση, χρέος,

Οικονομικές μεταρρυθμίσεις έναντι της ελάφρυνσης του χρέους ζήτησε ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν για τη σημασία της επίτευξης προόδου όσο το δυνατόν γρηγορότερα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων εκ μέρους της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και των σοβαρών συζητήσεων με τους πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους».

Στην ίδια ανακοίνωσε αναφέρεται ότι ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν «επαίνεσε τον (Έλληνα) πρωθυπουργό για την εποικοδομητική προσέγγιση που έχει λάβει η κυβέρνησή του στο Κυπριακό, όπως και για τον ηγετικό ρόλο του αναφορικά με τα έργα ενεργειακής υποδομής που ενισχύουν την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:  Εκρηκτικοί διάλογοι Βενιζέλου-Χριστοδουλοπούλου για τα «μάτια» του Καμμένου

Προστίθεται ότι «και οι δύο ηγέτες τόνισαν τη σημασία της συνεργασίας για την ασφάλεια και όπως και της συνέχισης αναζήτησης λύσης από όλες τις χώρες της Ευρώπης για την μεταναστευτική κρίση».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μπάιντεν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το Κυπριακό, αλλά και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και προέτρεψε τον κ. Τσίπρα να πράξει ότι είναι δυνατόν για την επίλυση των δύο αυτών θεμάτων.