Τι θα ζητήσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό

138

Για αύριο Παρασκευή ορίστηκε η πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, όπου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τους στόχους της κυβέρνησης που ανέδειξαν οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου και να δώσει τις κατευθυντήριες οδηγίες προς τα μέλη του κυβερνητικού σχήματος.

Να σημειωθεί πως σήμερα,  μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υπουργούς και στενούς συνεργάτες του.

«Πυξίδα» για τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου αποτελεί -σύμφωνα με το Έθνος- ο στόχος που έχει θέσει ο Αλ.Τσίπρας: η κυβέρνησή, την ώρα που θα δίνει τη μάχη της εφαρμογής του Μνημονίου, να μη χάσει το νήμα της απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες και της κατανόησης των προβλημάτων που υφίστανται στη σκληρή καθημερινότητά τους.

Μιλώντας στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Skai Ιtalia, από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως ο κόσμος στην Ελλάδα κατανοεί ότι έπρεπε να δοθεί μια δύσκολη μάχη για να αλλάξουν η συμφωνία και ο δρόμος της λιτότητας.

Διαβάστε επίσης:  Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται και έχει σχεδόν καταλήξει

Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί ότι η απόφαση να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη είναι η σωστή και ότι έπρεπε να δοθεί μάχη να αλλάξει η Ευρώπη, αλλά παράλληλα η Ελλάδα να παραμείνει σε αυτήν. «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει ότι θα υπάρξουν δυσκολίες στο μέλλον» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας όμως ότι πρέπει να παλέψουμε μαζί με άλλους λαούς της Ευρώπης να «αλλάξουμε το κοινό μας σπίτι».

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει ότι απαιτείται ο όσο το δυνατόν καλύτερος συντονισμός των υπουργών και των ανθρώπων που συμμετέχουν με συγκεκριμένη ευθύνη στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων πολιτικών.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει από τα μέλη της κυβέρνησης να υπάρχει κατά τακτά χρονικά διαστήματα απολογισμός πεπραγμένων, ενώ θα ξεκαθαρίσει πως -δεδομένης της κατάστασης της χώρας- δεν επιτρέπεται να διαπιστωθεί χρονοτριβή με πρόσχημα τη γραφειοκρατική πρακτική του Δημοσίου.