Τι θα πει ο Μητσοτάκης στο Προεδρικό

161
Το μήνυμά Μητσοτάκη για τα Θεοφάνεια

Έτοιμος ακόμη και για υψηλούς τόνους, ειδικά εάν διαπιστωθεί ότι το Μαξίμου ξεκινά τα γνωστά παίγνια εσωτερικής κατανάλωσης, προσέρχεται στο Προεδρικό Μέγαρο, το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναγκάστηκε να ζητήσει σύγκληση του Συμβουλίου, αντιμέτωπος με τον όγκο του προσφυγικού, ωστόσο δεν παραγνωρίζει ότι η διαδικασία κρύβει παγίδες και για την αξιωματική αντιπολίτευση. Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει κρύψει, δημοσίως, ότι δεν εμπιστεύεται τον κ. Τσίπρα ενώ το αίτημα ώστε η συζήτηση να είναι
ουσιαστική και να μην αποτελέσει στοιχείο για μικροπολιτική θα είναι το πρώτο που θα θέσει στο τραπέζι των αρχηγών.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ασκήσει κριτική στην πολιτική ανοικτών συνόρων της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στην παροιμιώδη ανικανότητα που επέδειξε τους τελευταίους μήνες ενώ θα θέσει και το ερώτημα
για τις πραγματικές επιδιώξεις του κ. Τσίπρα, ειδικά από τη στιγμή που, δημοσίως, ο υπουργός Εξωτερικών Νικ. Κοτζιάς δήλωσε ότι υπήρχαν στοιχεία και προειδοποιήσεις για αύξηση των προσφυγικών ροών, χωρίς όμως η Αθήνα να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης: Επιστροφή στη θεσμική κανονικότητα

Κριτική, ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης θα ασκήσει και στη στάση πολλών Ευρωπαίων (ενδεικτική είναι η προχθεσινή ανακοίνωση για τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό), σημειώνοντας πάντως ότι η επιδίωξη θα πρέπει να είναι η διασφάλιση μίας λειτουργικής συμφωνίας στη Σύνοδο Ε.Ε. – Τουρκίας, τη Δευτέρα, και όχι η ενίσχυση των εθνικών στρατηγικών και των μονομερών ενεργειών. Αυτή θα είναι και η αρχική απάντηση στο αίτημα του κ. Τσίπρα να εξουσιοδοτηθεί προκειμένου να υπάρξει κλιμάκωση των ελληνικών αντιδράσεων, εφόσον στις Βρυξέλλες δεν υπάρξει συμφωνία.

Η μεγάλη μάχη, εφόσον οι αρχηγοί συμφωνήσουν στα βασικά, θα δοθεί επί του εάν θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν και, φυσικά, στο τί θα περιλαμβάνει αυτό καθώς, ως γνωστόν, ΅ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες”.