Τι λέει ο διασωθείς Ρώσος πιλότος – Ηχητικό που στηρίζει την εκδοχή της έδωσε η Τουρκία

259
Συρία, ρωσικό μαχητικό, Συνετρίβη,

Καταρρίπτει εντελώς τους τουρκικούς ισχυρισμούς ο διασωθείς Ρώσος πιλότος του καταρριφθέντος Su-24 δηλώνοντας πως δεν υπήρξε καμία τουρκική προειδοποίηση.

«Δεν υπήρξε προειδοποίηση, ούτε μέσω ασυρμάτου, ούτε οπτικά. Δεν υπήρξε καμία επαφή. Για αυτό και συνεχίσαμε την αποστολή μας κανονικά. Η ταχύτητα του αεροσκάφους κρούσης μας δεν συγκρίνεται με αυτή ενός F-16. Αν ήθελαν να μας προειδοποιήσουν θα μπορούσαν να πετάξουν παράλληλα με εμάς. Δεν έκαναν τίποτα από αυτά. Ο πύραυλός τους έπληξε το κάθετο σταθερό μας (ουρά) εντελώς απροσδόκητα. Δεν προλάβαμε καν να ελιχθούμε», είπε.

Ο συγκυβερνήτης του Su-24 Κονσταντίν Μουράτιν τονίζει πως το αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.
«Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αποστολές και γνωρίζουμε πλέον την περιοχή σαν την παλάμη μας. Εκτελούμε τις εξόδους και επιστρέφουμε στη βάση μας βάσει προαποφασισμένης πορείας. Εγώ είμαι ο πλοηγός. Γνωρίζω άριστα την περιοχή και μπορούσα να κατευθύνω το αεροσκάφος με κλειστά μάτια», είπε.

Τόνισε επίσης ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί στην Συρία. «Ανυπομονώ να τελειώσω από τους γιατρούς και να τεθώ πάλι εν υπηρεσία. Έχω ένα λογαριασμό να ξεπληρώσω για χάρη του νεκρού συναδέλφου μου», είπε.

Διαβάστε επίσης:  Συνετρίβη Boeing 737 στο αεροδρόμιο της Αβάνας

Πηγή: Sputnik

Ηχητικό που στηρίζει την εκδοχή της για την κατάρριψη έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία

Ηχητικό κομμάτι που υποστηρίζει τη δική της εκδοχή όσον αφορά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού έδωσε στη δημοσιότητα η Τουρκία.

Στο απόσπασμα ακούγεται μία φωνή να προειδοποιεί ένα αεροσκάφος πριν μπει στον τουρκικό εναέριο χώρο ότι πλησιάζει τους τουρκικούς αιθέρες. «Εδώ τουρκική Αεροπορία, προσοχή. Πλησιάζετε τουρκικό εναέριο χώρο. Αλλάξτε την κατεύθυνσή σας αμέσως», λέει η φωνή στα αγγλικά.

Δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν το ηχητικό προέρχεται από την επίμαχη εμπλοκή ή αν οι προειδοποιήσεις απευθύνονται όντως στο ρωσικό Su-24.

Το τουρκικό ηχητικό ντοκουμέντο, που δημοσιοποιήθηκε από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, έρχεται λίγη ώρα αφού ο ρώσος πιλότος που επέζησε της κατάρριψης δήλωσε ότι τα τουρκικά F-16 δεν προχώρησαν σε καμία προειδοποίηση πριν χτυπήσουν.