Τι συζήτησαν για το προσφυγικό Καμμένος – Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες

120
Τι συζήτησαν,προσφυγικό, Καμμένος – Αβραμόπουλος, Βρυξέλλες,

Τη διαβεβαίωση ότι τα πέντε κέντρα προσωρινής διαμονής (hotspots) και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης θα είναι έτοιμα για λειτουργία στις 15 Φεβρουαρίου έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο συναντήθηκε στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καμμένος πληροφόρησε επίσης τον Επίτροπο ότι το υπάρχον σύστημα ταυτοποίησης προσφύγων μέσω Eurodac δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τόσο το θέμα της ταυτοποίησης όσο και το θέμα της ασφάλειας και πρέπει να συνδυαστεί με το σύστημα βιομετρικών μετρήσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο κ. Αβραμόπουλος πληροφόρησε τον κ. Καμμένο ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί αντιμετωπίζουν ήδη θετικά την προσπάθεια που καταβάλλεται από την ελληνική κυβέρνηση και εξέφρασε την προθυμία ο ίδιος και η Επιτροπή να συνδράμουν τη χώρα μας στην αντιμετώπιση του ευρωπαϊκού προσφυγικού προβλήματος.
Παράλληλα, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας αποδέχθηκε πρόσκληση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να επισκεφθεί τη χώρα μας με τη θεσμική του ιδιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Διαβάστε επίσης:  Ποιοι θα πληρώσουν τoν επανυπολογισμό των συντάξεων