Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2 + 10 δισ. ευρώ

144
Eurogroup, συμφωνία, βραχυπρόθεσμα, μέτρα,

Εγκρίθηκε η εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης του τρίτου προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα αλλά και αυτή των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας άναψε το πράσινο φως και η τυπική έγκριση αναμένεται πλέον από το Eurogroup που συνεδριάζει με αντικείμενο τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών της ΕΕ.

Η “έκθεση συμμόρφωσης” των θεσμών ήταν θετική για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του EuroWorking Group παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Την καταβολή της δόσης είχε προαναγγείλει από το Σάββατο ο επικεφαλής του Eurogroup  Γερούν Ντάισελμπλουμ δηλώνοντας ότι “επί τη βάσει της τελικής έκθεσης συμμόρφωσης, το Euro Working Group συμφώνησε ότι οι ελληνικές αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο των προαπαιτούμενων και τη λήψη μέτρων στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι σημαντικά για μια επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση”.

Διαβάστε επίσης:  Άρση τραπεζικού απορρήτου για υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη