Το ενδεχόμενο δημιουργίας Hot Spots στην Κρήτη …

167

Τις προθέσεις της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Κρήτη θα διερευνήσουν τη Δευτέρα οι δήμαρχοι Ηρακλείου …
και Χανίων σε συναντήσεις που θα έχουν με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον επικεφαλής διαχείρισης του προσφυγικού, αναπληρωτή υπουργό εθνικής άμυνας Δημήτρη Βίτσα.

Οι δήμαρχοι Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και Χανίων Τάσος Βάμβουκας θα μεταφέρουν στους δύο υπουργούς την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, η οποία είναι θετική υπό όρους για τη φιλοξενία προσφύγων.

Συγκεκριμένα, οι δήμοι έχουν ζητήσει να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και οι πόροι που αφορούν τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος να κατευθυνθούν στους αντίστοιχους Δήμους που θα αναλάβουν το βάρος ενώ σε κάθε περίπτωση, ο συντονισμός των ΜΚΟ να γίνεται απ’ τον δήμαρχο του αντίστοιχου Δήμου.

Επίσης, οι δήμαρχοι του νησιού έχουν προτείνει να υποδεχτεί η Κρήτη ασυνόδευτα παιδιά σε ειδικούς χώρους που μπορούν να διατεθούν για αυτό το σκοπό, ενώ
Εν τω μεταξύ σε χώρο που διέθεσε ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου συγκεντρώνεται η ανθρωπιστική βοήθεια που προσφέρουν οι Ηρακλειώτες και πρόκειται να σταλεί στα κέντρα όπου φιλοξενούνται προς το παρόν πρόσφυγες.

Διαβάστε επίσης:  Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ με Τσίπρα και Ζάεφ

Συγκεκριμένα παραχωρήθηκε το παλιό εστιατόριο «Βάρδια» το οποίο θα αποτελεί στο εξής το κέντρο όλων των πρωτοβουλιών του Συντονιστικού Κρήτης για τους πρόσφυγες.

Στο Συντονιστικό Κρήτης για τους Πρόσφυγες συμμετέχουν:
-Περιφέρεια Κρήτης
-Αρχιεπισκοπή Κρήτης
-Πανεπιστήμιο Κρήτης
-Δήμος Ηρακλείου
-Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Ηρακλείου
-Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
-Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου
-Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος/Τμήμα Ανατολικής Κρήτης
-Συμβολαιογράφοι Ηρακλείου
-Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ηρακλείου
-ΚΕΘΕΑ Αριάδνη
-Συμβούλιο ένταξης μεταναστών δήμου Ηρακλείου
-Ερυθρός Σταυρός
-Εθελοντές του δήμου Ηρακλείου
-Μinoistas
-ΑΤΑΧΤΟΙ
-ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α.
-Ραδιοφωνικός Σταθμός Κόκκινο Κρήτης 88,4 fm
-Εθελοντές και πολίτες