Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων επαναφέρει ο Πρ. Παυλόπουλος

157
Παυλόπουλος: Να χτίσουμε το μέλλον μας υπερασπιζόμενοι στο ακέραιο τα εθνικά μας θέματα και δίκαια

Νομικά στέρεη και ρεαλιστική χαρακτήρισε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην αντιφώνησή του, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου της Λαμίας, λίγο μετά την ανακήρυξη του σε επίτιμο δημότη της πόλης.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη άποψη δεν ανήκει απλώς στον ίδιο ως Πρόεδρο ή ως καθηγητή της Νομικής, αλλά αποτελεί άποψη κορυφαίων νομικών της Ευρώπης. «Δεν αντιδικούμε με κανέναν. Ούτε ζητούμε “εκδίκηση”. Άλλωστε το αίσθημα της εκδίκησης για μας τους Έλληνες είναι παντελώς άγνωστο», είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει ότι «όπως μας ζητούν να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας, όπως μας ζητούν να τηρούμε το διεθνές δίκαιο, και εμείς αντιτάσσουμε το ίδιο».

Διαβάστε επίσης:  Funds για "κόκκινα" δάνεια: Δεν θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του - Οι συστάσεις Σταϊκούρα

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα γεγονότα στο Παρίσι, υπογράμμισε τον ρόλο της χώρας μας, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί ξανά τις αρχές και τις αξίες της Δύσης και της Ευρώπης». Χαρακτήρισε αδίστακτους εγκληματίες όσους προχωρούν σε πράξεις βίας και όλα αυτά τα απέδωσε στις «απεχθείς εκφάνσεις του ισλαμικού φονταμενταλισμού» που τις χαρακτήρισε «εντελώς ξένες προς τις πραγματικές αρχές της ισλαμικής θρησκείας».