Το θρυλικό έργο “Κατσαντώνης” ζωντανεύει στη Φιλοσοφική

1145

Μία από τις πρώτες ηρωικές παραστάσεις του ελληνικού Θεάτρου Σκιών με τίτλο «Ο ήρωας των Αγράφων, Κατσαντώνης» θα παρουσιάσει ο καραγκιοζοπαίχτης Νικόλας Τζιβελέκης  στο αμφιθέατρο AULA στο ισόγειο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ενόψει της εθνικής επετείου.

Μια παράσταση αναφερόμενη στα κατορθώματα του προεπαναστατικού ήρωα, γεμάτη ηρωισμούς, μάχες και φυσικά εμπλουτισμένη με τα καλαμπούρια του κωμικού Καραγκιόζη, ο οποίος γίνεται και πρωτοπαλίκαρο του Κατσαντώνη. Πρόκειται για μια αναβίωση του παλιού αυτού παραδοσιακού έργου, διασκευασμένο για την συγκεκριμένη παράσταση, καθώς στα καραγκιοζοθέατρα μιας άλλης εποχής παίζονταν σε δύο συνεχόμενες βραδιές λόγω τις πολύωρης διάρκειάς του. Έργο γνωστό για το περιεχόμενο του, όχι μόνο σχετικά με την υπόθεση του, αλλά και για τα τραγούδια που περιλαμβάνει όπως “Αντώνη μου τι σκέφτεσαι” και το θρυλικό “Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα”.  Πάνω από 50 διαφορετικές φιγούρες θα παρελάσουν στο μπερντέ, όπως επίσης και οι αλλαγές σκηνικού θα μας μεταφέρουν συνέχεια από το σεράι του Αλή Πασά στα λημέρια του τρομερού Κατσαντώνη μέχρι και στο μπουντρούμι όπου θα γίνουν τα βασανιστήρια του.

Διαβάστε επίσης:  Κορωνοϊός: Αγωγή… 20 τρισ. δολαρίων κατέθεσαν κατά της Κίνας οι ΗΠΑ

Την παράσταση θα συνοδεύσει λαϊκή ορχήστρα μαθητών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, η οποία θα αποτελείται από τους:Τρύφωνας Παπαϊωάννου: κλαρίνο,Ορέστης Μαυρόπουλος: βιολί, Ηλίας Μαρκαντώνης: λαούτο, τραγούδι

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12.00 π.μ.

katsantonis