Το κάλεσμα της Γης

466

Θα μπορούσε να είναι ένα ωραίο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους η νουβέλα του Ευρύνοου «Το κάλεσμα της Γης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Δώδεκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι από 12 διαφορετικές περιοχές του πλανήτη μας, ενώνουν τις δυνάμεις τους, αφού δέχονται σήματα από υπερφυσικές οντότητες. Ποιο μπορεί να είναι το κίνητρό τους για να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αρχίσουν ένα μακρινό ταξίδι, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν τον προορισμό και τον στόχο αυτής της περιπέτειας;

Αυτό που ενώνει αυτούς τους δώδεκα διαφορετικούς και άγνωστους μεταξύ τους ανθρώπους, είναι η αγωνία τους για τη σωτηρία της Γης που κινδυνεύει από τις επιλογές μας, από τον πολιτισμό που επιτρέπει βαρβαρότητες και εξελίσσεται καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.

Οι δώδεκα άγνωστοι, μεταξύ των οποίων και ο δάσκαλος Σωκράτης, αρχίζουν ένα ταξίδι υπακούοντας στο κέλευσμα μία ανώτερης δύναμης που θέτει στην υπηρεσία τους φυσικές δυνάμεις για να επιτύχουν στον σκοπό τους.

«Το μυθιστόρημα του Ευρύνοου θίγει έντεχνα κι επιδέξια το καυτό θέμα της μόλυνσης και της επαπειλούμενης καταστροφής του πλανήτη. Αναπτύσσοντας τον μύθο του με τέχνη και ευστροφία και πλάθοντας με ιδιαίτερα χαρισματικό τρόπο τους ήρωές του, που θα κληθούν να πρωτοστατήσουν στη σωτηρία της Γης, ο συγγραφέας μας δίνει ένα έργο που συναρπάζει, τόσο με την εξέλιξη της ιστορίας του, όσο και με το απρόσμενο τέλος του», όπως αναφέρει ο συγγραφέας Όμηρος Αβραμίδης, ο οποίος υπογράφει το οπισθόφυλλο του βιβλίου και ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην παρουσίασή του στο αναγνωστικό κοινό.

Πρόκειται για βιβλίο ύμνο στην αρμονική συμβίωση των ανθρώπων με αγάπη στο φυσικό περιβάλλον, αλλά και καταπέλτη για τον φρενήρη ρυθμό της καταναλωτικής κοινωνίας που έχει απωθήσει από τον τρόπο ζωής με σεβασμό σε αυτό που όλους μας ενώνει, την Φύση.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

 

ΤΙΤΛΟΣ: Το κάλεσμα της Γης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ευρύνοος

ISBN:978-618-5095-06-2

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 14*21

ΣΕΛΙΔΕΣ: 130

TIMH: 10 ευρώ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Λυκόφως