ΑΠΟΨΗ:Το μέλλον του Αλέξη Τσίπρα

202
Τσίπρας, διαπλοκή, οικονομία,

 

Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να στέκεται όρθιος. άλλος πολιτικός θα είχε πέσει, όμως ο Τσίπρας παραμένει σταθερός και αγαπητός και τώρα έχει μπροστά του έναν ηράκλειο άθλο
Πριν από έξι μήνες ενεργούσε προκλητικά και εθνικιστικά, έμοιαζε να είναι ένας ακραίος αριστερός για τον οποίο ο ρεαλισμός ήταν θανάσιμη αμαρτία.

Τώρα όμως εμφανίστηκε ένας άλλος Τσίπρας και έχει την ευκαιρία, αν το θέλει να γίνει ο μεταρρυθμιστής της Ελλάδας.
Βρίσκεται στο απόγειο της προσωπικής του ισχύος και φαίνεται αποφασισμένος να θέλει να την χρησιμοποιήσει. Στο τέλος μιας επικίνδυνης πορείας, που σε οποιονδήποτε άλλο πολιτικό θα είχε κοστίσει την καριέρα, ο ίδιος δείχνει πανίσχυρος.

Οι Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, τον εμπιστεύονται σχεδόν απόλυτα. Όχι μόνο του συγχωρούν τις αλλαγές πορείας, αλλά τις κατανοούν, διότι είναι οι δικές τους. Τα όσα ζήτησε η ΕΕ από την Ελλάδα εκλήφθηκαν ως διαταγές. Παρόλα αυτά η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμούν να παραμείνουν σε αυτή την ΕΕ, σε αυτή την ευρωζώνη.

Διαβάστε επίσης:  Ιγνατίου: Καθολική ανησυχία για την επόμενη κίνηση του Ερντογάν

Ο Τσίπρας φαίνεται να εκπροσωπεί και τον πόνο και την ελπίδα. Και επίσης μην ξεχνάμε ότι εδώ και πολύ καιρό είναι ο μόνος Έλληνας πολιτικός που δεν προέρχεται από τα δύο παραδοσιακά ελληνικά κόμματα.

Στους καιρούς μας δεν συναντάμε συχνά ηγέτες. Αυτός έχει ακόμη όλα τα πλεονεκτήματα να γίνει αρκεί να το θελήσει.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαθέτει τεράστια ισχύ, θα πρέπει όμως, αν επιθυμεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, να αντιμετωπίσει σχεδόν όλες τις νοοτροπίες και τις παραδόσεις της χώρας του.

Δ.Τ.