Το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη

128
Αλέξης Τσίπρας, Ελλάδα, κρίση,

Στην έναρξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να παρακολουθήσει τις ομιλίες του ΓΓ του ΟΗΕ, της προέδρου της Βραζιλίας και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Το μεσημέρι θα παρακαθίσει στο γεύμα του Μπαν κι-Μουν και το βράδυ θα παρευρεθεί στη δεξίωση που παραθέτουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ και η Πρώτη Κυρία προς τους επικεφαλείς των αντιπροσωπειών.

Εκεί, υπάρχει πιθανότητα να έχει ένα σύντομο τετ α τετ με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος έχει κλείσει τις διμερείς επαφές του και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη μόνο για δυο μέρες, επομένως η δυνατότητα για κάτι περισσότερο είναι εξαιρετικά περιορισμένη.

Διαβάστε επίσης:  Πρόταση νόμου από τον Καμμένο για την ευθύνη υπουργών

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους προέδρους της Κίνας, της Αιγύπτου, της Βραζιλίας, του Ισημερινού και πιθανόν της Βενεζουέλας.

Αναφορικά με τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, η συζήτηση αναμένεται να εστιαστεί σε διμερείς σχέσεις, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα και τη ναυτιλιακή συνεργασία.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλη Καλπαδάκη «στόχος, σε διπλωματικό επίπεδο, είναι η ενίσχυση των επαφών σε διεθνές επίπεδο και ο πρωθυπουργός έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με αρκετούς αρχηγούς κρατών εκτός Ευρώπης και να αναπτυχθεί λίγο περισσότερο η κατεύθυνση της πολυδιάστατης εξωτερικής της κυβέρνησης».