Το… “σοφό” Καταστατικό της ΝΔ και η ντρίμπλα για να γίνει Γραμματέας ο Στυλιανίδης

247
ΝΔ, τροπολογία, κανάλια,

Προβληματισμός επεκτάτησε πρόσφατα στο στρατόπεδο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς ένα από τα στελέχη του επιτελείου του έθεσε το εξής ερώτημα:
Καλό είναι να λέμε ότι ο Βαγγέλης ως εκλεγμένος πρόεδρος θα κάνει Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής τον Ευρυπίδη Στυλιανίδη, αλλά πώς θα γίνει αυτό αφού ο Ευρυπίδης επειδή πλέον δεν είναι βουλευτής έχασε και την ιδιότητα του μέλους της Πολιτικής Επιτροπής;

Προς στιγμήν έπεσε πανικός γιατί όντως το “σοφό” Καταστατικό της ΝΔ αποκλείει από μέλη της Πολιτικής Επιτροπής πολιτικά πρόσωπα που έχουν διατελέσει 10, 20 ή και 30 χρόνια βουλευτές και είχαν κορυφαίες θέσεις στην κυβέρνηση, αν κάποια στιγμή χάσουν τη βουλευτική τους ιδιότητα, αλλά προβλέπει να μετέχουν μέλη του ΔΣ σωματείων και ομοσπονδιών ή εκλεγμένοι δήμαρχοι.

Δηλαδή στην Πολιτική Επιτροπή, ένα όργανο διαλόγου και λήψης θέσεων για το μέλλον του κόμματος, δεν μετέχουν εκείνοι που έχουν διαμορφώσει με την πολιτική τους πορεία την ιστορία του κόμματος.

Ο πανικός ξεπεράσθηκε, όταν παλαιό στέλεχος της ΝΔ, τους υπενθύμισε ότι η παρτίδα σώζεται επειδή ο Ευρυπίδης ήταν και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και στο Καταστατικό προβλέπεται να μετέχουν οι πρώην πρόεδροι της νεολαίας του κόμματος.

Διαβάστε επίσης:  Η ΔΕΞΙΩΣΗ που σκόρπισε τον κορονοϊό! ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ για τον πρύτανη του Πανεπιστημίου (και καθηγητή Ιατρικής) Αθ. Δημόπουλο..

Και ναι μεν ακούστηκε από όλους αναστεναγμός ανακούφισης, αλλά φαντάζεσθε ο Ευρυπίδης να μην είχε διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ; Επί παραδείγματι αν στη θέση του Ευρυπίδη βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας ή η Ντόρα Μπακογιάννη, για να κάνουμε αναφορά σε ορισμένα εκ των κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, αν έχαναν την βουλευτική τους έδρα δεν θα μπορούσαν να είναι ούτε μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, εκτός αν περίμεναν το επόμενο Συνέδριο και κατέθεταν υποψηφιότητα στη λίστα των πρώην βουλευτών…

Δηλαδή πρόσωπα με προσφορά στο κόμμα πολλών ετών ή και δεκαετιών εξισώνονται αρνητικά, με διάτοντες αστέρες της πολιτικής που βλέπουν το κοινοβούλιο χάριν της εκλογικής νομοθεσίας, όταν το κόμμα γίνεται κυβέρνηση.
Για τόσο “σοφό” Καταστατικό μιλάμε, που δεν προβλέπει να μετέχουν στη Π.Ε. πρώην βουλευτές με τουλάχιστον μια δεκαετία κοινοβουλευτικού βίου…

Πηγή:rigillis18.blogspot