Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέσυρε τον χαρακτηρισμό της 17Ν ως “τρομοκρατική οργάνωση”

383
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 17Ν,τούρκος διπλωμάτης,

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακάλεσε σήμερα τον χαρακτηρισμό της οργάνωσης «17 Νοέμβρη» ως «Ξένη Τρομοκρατική Οργάνωση» (Foreign Terrorist Organization – FTO), υπαγόμενης στον Νόμο περί Μετανάστευσης και Εθνικότητας. Επιπρόσθετα, η «17 Νοέμβρη» δεν χαρακτηρίζεται, πλέον, ως οργάνωση υπαγόμενη στην κατηγορία των «ειδικά χαρακτηρισμένες ως παγκόσμιος τρομοκράτης» (Specially Designated Global Terrorist), οντοτήτων, βάσει του νόμου Ε.Ο. 13224.

Αν και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παραγνωρίζει το παρελθόν της οργάνωσης, ούτε το γεγονός ότι έχει εμπλακεί σε δολοφονίες και τραυματισμούς Αμερικανών υπηκόων, μετά από ενδελεχή επανεξέταση, βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων, αποφάσισε πως οι συνθήκες επί των οποίων βασίστηκε για να χαρακτηρίσει τη «17 Νοέμβρη», έχουν αλλάξει, που δικαιολογείται η ανάκληση του χαρακτηρισμού της.

Διαβάστε επίσης:  TravelFest: Το πρώτο ταξιδιωτικό φεστιβάλ στην Ελλάδα είναι γεγονός

Για τους Αμερικανούς, η «17 Νοέμβρη» έχει πάψει να υφίσταται ως οργάνωση, η οποία έχει την ικανότητα ή τη πρόθεση να εμπλακεί σε τρομοκρατικές δραστηριότητες. Οι διευκρινίσεις για το θέμα δόθηκαν μετά από ερώτημα που έθεσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Λένα Αργύρη.