Το στίγμα της διακυβέρνησης στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

100
Τσίπρας, Πολιτικό Συμβούλιο, ελληνικό,

Τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα, με έμφαση -εκτός από το προσφυγικό- στην επανεκκίνηση της οικονομίας, την υλοποίηση του προγράμματος, την αποκατάσταση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος και τη διευθέτηση του χρέους, αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να περιγράψει τον άμεσο στόχο της επόμενης περιόδου για την  πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, ενώ θα δώσει βάρος στην υγεία, την παιδεία και τον κοινωνικό τομέα, όπως και στη μάχη κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα αναφερθεί και στα νομοσχέδια που θα προωθηθούν στη Βουλή το επόμενο διάστημα, όπως για τις τηλεοπτικές συχνότητες και την παιδεία.

Διαβάστε επίσης:  Πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Νωρίτερα έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο η ορκωμοσία του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, του Υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα και του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Παναγιώτη Σγουρίδη, ο οποίος κατέλαβε τη θέση του παραιτηθέντος Δημήτρη Καμμένου.