Το τελευταίο γυμνό “Playboy”

321

Στα περίπτερα βρίσκεται  το τελευταίο τεύχος του ιστορικού Playboy που περιέχει γυμνό , καθώς το περιοδικό έχει ήδη ανακοινώσει πως κάνει τη μεγάλη  “στροφή”.

Είναι το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου 2016, με εξώφυλλο την σεξοβόμβα των ’90s, Πάμελα Άντερσον, που έχει τιμήσει πολλές φορές τις σελίδες του.

playboy (1)
Με αυτόν τον τρόπο κλείνει έτσι ένας κύκλος 62 ετών για το περιοδικό, ενώ το συγκεκριμένο τεύχος αναμένεται να αποκτήσει συλλεκτική αξία και να κατακτήσει μια θέση μεταξύ των ιστορικών κυκλοφοριών.
“Το Playboy ήταν φίλος με το γυμνό, και το γυμνό ήταν φίλος του Playboy, για δεκαετίες. Η σύντομη απάντηση είναι: οι εποχές αλλάζουν”, ήταν η φράση των υπευθύνων του περιοδικού όταν ανακοίνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο την απόφασή τους.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 19 Μαΐου

Το Playboy ιδρύθηκε το 1953 από τον Χιου Χέφνερ και από τις σελίδες του έχουν περάσει ολόγυμνες σταρ όπως η Μέριλιν Μονρό, η Ούρσουλα Άντρες, η Κιμ Μπάσιντζερ κ.α.

Ακόμα έχει φιλοξενήσει συνεντεύξεις ιστορικών προσώπων μεταξύ των οποίων ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζίμι Κάρτερ και ο Τζον Λένον, στην τελευταία του εμφάνιση πριν δολοφονηθεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, η κυκλοφορία του Playboy έχει πέσει από τα 5,6 εκατ. τεύχη του 1975 στα περίπου 800.000 αυτή την περίοδο.