Το φουτουριστικό όραμα της BMW για το αυτοκίνητο

140

Το όραμα της BMW για τα επόμενα 100 χρόνια αντικατοπτρίζει το BMW Vision Next 100 – concept όχημα της εταιρείας που παρουσιάστηκε με αφορμή τα 100 χρόνια της. Όπως υποστηρίζει η αυτοκινητοβιομηχανία, πρόκειται για ένα σε πολύ μεγάλο βαθμό customised όχημα, προσαρμοσμένο στις μεταβαλλόμενες ανάγκες του οδηγού.

Βασικό χαρακτηριστικό του, που διαχειρίζεται την αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος, είναι το αποκαλούμενο «Alive Geometry», με δύο διαφορετικά modes λειτουργίας, το Boost και το Ease. Στο πρώτο, το όχημα επικεντρώνεται στον οδηγό, μεγιστοποιώντας την οδηγητική εμπειρία, υποδεικνύοντάς του χρήσιμα δεδομένα όπως την ιδανική λωρίδα για να κινηθεί, πού θα έπρεπε να στρίψει, την ταχύτητα κ.α. Το Ease στην ουσία μεταμορφώνει το εσωτερικό, χάριν αυτόνομης κίνησης: Το τιμόνι και το ταμπλό αποσύρονται, τα καθίσματα γυρνούν και γενικά δημιουργείται ένα σαλόνι στο εσωτερικό, με τον οδηγό και τον συνοδηγό να βλέπουν προς την κατεύθυνση των επιβατών.

Διαβάστε επίσης:  Ζάεφ στο Twitter: Η Μακεδονία του Ιλιντεν είναι μια λύση με την οποία είμαι έτοιμος να προχωρήσω μπροστά

REUTERS/MICHAEL DALDER
Το όχημα παρουσιάστηκε στο Centenary Event της εταιρείας στο Μόναχο στις 7 Μαρτίου. Την παρουσίαση ακολουθεί μία παγκόσμια τουρνέ με τίτλο «Iconic Impulses», με στάσεις στην Κίνα, τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ, η οποία θα λάβει τέλος στο Λος Άντζελες.