Το 2016 έχουν βάλει λουκέτο 10 χιλιάδες επιχειρήσεις

46
Εμπόρους, ΟΑΕΕ, σημαντικές αλλαγές,

Σύμφωνα με έκθεση, η οποία δημοσιεύθηκε από το Γενικό εμπορικό επιμελητήριο, για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου – 22 Μαρτίου 2016, έχουν κάνει παύσει εργασιών πάνω από 10 000 επιχειρήσεις, κάτι που ερμηνεύεται με 78% περισσότερες επιχειρήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 στην χώρα μας υπάρχει μια απότομη πτώση των εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων .

Υπάρχει ένα μαζικό κύμα «λουκέτων» σε καταστήματα , εμπορικά κέντρα, καθώς και μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις , σύμφωνα με το επιμελητήριο, αναφέρει ξένο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των νέων εγγεγραμμένων εταιρειών μειώθηκε σημαντικά από τις αρχές του έτους. Συνολικά, όπως αναφέρθηκε κατά τους πρώτους μήνες του 2016, στην Ελλάδα εγγράφηκαν 4 000 νέες επιχειρήσεις , σαφώς λιγότερες σε σχέση με πέρυσι . Αυτό το έτος, η αρνητική τάση έχει φτάσει στο μέγιστο της σημείο αναφέρει η οικονομική έκθεση.

Στην χώρα μας οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη , και πολλοί απλά μετακομίζουν την επιχείρησή τους στο εξωτερικό.

Η έκθεση δεν κατονομάζει τα αίτια της απότομης μείωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν κοινό μυστικό .

Υψηλοί φόροι και οι κοινωνικές παροχές, το χαμηλό επίπεδο των δημόσιων προμηθειών, η γενική αστάθεια επηρεάζουν την πραγματική οικονομία στην χώρα μας.

Διαβάστε επίσης:  Φόροι έως και 150 ευρώ σε χιλιάδες φοιτητές

Το θέμα σε αυτήν την ιστορία είναι εάν θα μας δώσουν οι θεσμοί την δυνατότητα έστω και λίγο να ανακάμψουμε , για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε ή θα μας «τελειώσουν» .

Η Ελλάδα για να πούμε την αλήθεια πριν την κρίση είχε μια ακμάζουσα μεν επιχειρηματική δραστηριότητα η οποία δεν είχε όμως σωστές βάσεις.

Τα κρατικά χρήματα που έρεαν άφθονα μαζί με μια στρεβλή δοσοληψία μέσω επιταγών , καθώς και μια συμπεριφορά νεόπλουτου , στην πρώτα μπόρα μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε.

Ο Έλληνας μόνο όταν αποταμίευε και το κυριότερο μόνο όταν ήταν λιτός μεγαλουργούσε μέσα και έξω από την χώρα. Την πιο μεγάλη ζημιά στην ελληνική κοινωνία έκανε αυτό το «κύμα» νεοπλουτισμού και καλοπέρασης το οποίο αποσάθρωσε κυριολεκτικά τις ηθικές βάσεις του Έλληνα. Όπως είναι η οικογένεια , η πίστη , και η Πατρίδα.

Εάν πιστέψουμε πραγματικά σε αυτά τα ιδανικά θα είμαστε σε θέση να ανακάμψουμε ότι και να σχεδιάζουν τα ξένα «funds».