«Τρίτη Ηλικία»: Χρηστική εφαρμογή για τους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους

638

Μια νέα, χρηστική εφαρμογή για τους ηλικιωμένους και τους φροντιστές τους, η «Τρίτη Ηλικία», προσεγγίζει τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους με τρόπο εύχρηστο, εύκολο και κατανοητό.

Στην «Τρίτη Ηλικία» υπάρχουν 9 θεματικές ενότητες, 350 συμβουλές πρακτικής διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων των ηλικιωμένων, 340 ασκήσεις μνήμης, διαδραστικές και διαβαθμισμένης δυσκολίας, καθώς κι ένας πολύ χρήσιμος οδηγός Πρώτων Βοηθειών για πιθανά, καθημερινά προβλήματα υγείας.

Όπως σημειώνεται αναφορικά από τις εκδόσεις Mendor, προσεγγίζονται πρακτικά προβλήματα για τη φροντίδα, όπως η οργάνωση της διατροφής, το περιβάλλον του σπιτιού με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων, η υποστήριξη της επικοινωνίας, η ασφάλεια του ηλικιωμένου μέσα κι έξω από το σπίτι, η βόλτα, η επιλογή και διαχείριση του φροντιστή, η συνεχής και επιμελημένη ιατρική παρακολούθηση, κ.λπ.

Η «Τρίτη Ηλικία» (android, IOS για smart phones, tablets, google play store) αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό φροντίδας ηλικιωμένων, κατάλληλο για τους ηλικιωμένους, για τα παιδιά, τα εγγόνια, τους φροντιστές, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας, ο οποίος αξιοποιεί την τεχνολογία προς όφελος όλων, φροντιστών και φροντιζόμενων.

Διαβάστε επίσης:  ΤΡΩΜΕ … ΚΑΡΚΙΝΟ! Αυτά τα τρόφιμα πρέπει να τα αποφεύγετε… 

Παράλληλα, προστίθεται ότι κατεβλήθη προσπάθεια η «Τρίτη Ηλικία» να είναι κατά το δυνατόν περιεκτική, με σωστά οργανωμένο περιεχόμενο, ώστε να είναι εύχρηστο και εύκολα κατανοητό. Προοδευτικά θα εμπλουτίζεται με περισσότερα θέματα, αλλά και με περισσότερες ασκήσεις μνήμης.

Η συμβολή της ΕΛΕΓΕΙΑ (Ελληνική Εταιρεία γενικών Γιατρών) είναι καθοριστική στην επιλογή και επικαιροποίηση της θεματολογίας που άπτεται της Τρίτης Ηλικίας, δεδομένου ότι είναι πολύ κοντά, τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους φροντιστές τους.

Περισσότερα στο: Mendor Editions SA www.mendor.gr  www.agedup.gr