Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό σε ορυχείο της ΔΕΗ

119
Με τα ενεργειακά ανοίγει ο γύρος των επαφών της κυβέρνησης με τους δανειστές

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε το πρωί σε ορυχείο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, μ’ έναν εργάτη να χάνει τη ζωή του και τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να επιρρίπτει τις ευθύνες στην κυβέρνηση και την ΔΕΗ για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Την ώρα που ο άτυχος άνδρας οδηγούσε το φορτηγό του για να αποθέσει χαλίκια, το όχημα παρασύρθηκε και έπεσε μέσα στην απόθεση έπεσε από ύψος 7 μέτρων, με αποτέλεσμα να συνθλιβεί η καμπίνα του οδηγού. Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο κι απεγκλώβισε τον 50χρονο εργάτη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατηγορεί την ΔΕΗ για τραγική ολιγωρία. «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ, καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική αδιαφορία και πλημμελή λειτουργία της Επιχείρησης που επιμένει να αναλώνεται στην εξαγγελία μέτρων, αμελώντας να προβεί και να επιβάλει την τήρησή τους στους χώρους εργασίας. Περαιτέρω, τεράστια ευθύνη φέρει στις πλάτες της και η Κυβέρνηση που με το καθεστώς απαγόρευσης των προσλήψεων που έχει επιβάλλει στη ΔΕΗ, υπεραύξησε τις εργολαβίες, διόγκωσε την έλλειψη τεχνογνωσίας με αποτέλεσμα να έχει καταστήσει ¨φυσιολογική εξέλιξη¨ τα εργατικά ατυχήματα.

Διαβάστε επίσης:  Τρίκαλα: Τραγωδία - Σκότωσε τη γυναίκα του μετά από καβγά

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΚΗΕ καλεί, άπαντες τους φέροντες την ευθύνη της απάνθρωπης και εγκληματικής κατάστασης που επικρατεί στους χώρους εργασίας της ΔΕΗ, να αναλάβουν το κόστος των πράξεών τους και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να παρέμβουν με τρόπο που θα αποδεικνύει επί του πρακτέου την επικαλούμενη πρόθεσή τους να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες στους χώρους εργασίας. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗΚΗΕ εκφράζει τα θερμότατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον του άτυχου νεαρού συναδέλφου που με τις εντεινόμενες παρεμβάσεις και δραστηριότητές μας, ευχόμαστε πραγματικά να είναι ο τελευταίος στη λίστα των θανόντων εν ώρα καθήκοντος» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.