ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 34 νεκροί στο Αιγαίο

245
Τούρκοι, ζητούν, Νόμπελ, βοήθεια, πρόσφυγες,

Εικοσιοκτώ νεκροί, μεταξύ των οποίων τουλάχιστον τέσσερα βρέφη και δέκα μικρά παιδιά (πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια), περιλαμβάνονται μεταξύ των 34 νεκρών της τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, όταν σκάφος με άγνωστο αριθμό μεταναστών ανατράπηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων οι σοροί των οποίων έχουν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή, περιλαμβάνονται έξι γυναίκες και οκτώ άντρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών απεγκλώβισαν οκτώ νεκρούς πρόσφυγες μέσα από το αμπάρι του ανατραπέντος σκάφους.

Στη λέμβο που ανετράπη επέβαιναν πάνω από 100 άτομα. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα από τη θαλάσσια περιοχή έχουν καταφέρει να διασωθούν 68 άτομα, ενώ τέσσερις κατάφεραν μόνοι τους να κολυμπήσουν και να βγουν στο Φαρμακονήσι. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες από ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Διαβάστε επίσης:  ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 Σεπτεμβρίου

Νεκρός εντοπίστηκε και ο 22χρονος Σύρος ο οποίος αγνοούνταν από την περασμένη Δευτέρα στον Αξιό ποταμό, ενώ άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό των τεσσάρων ανηλίκων που αγνοούνται από χθες ανοικτά της Σάμου.