Τσίπρας: Αυτή θα είναι η τετραετία εξόδου από την κρίση

105
Τσίπρας: Να ζητήσετε συγγνώμη για όσα ισχυρίζεστε περί κύκλου αίματος στη χώρα

Για τετραετία εξόδου από την κρίση και ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας, με την ομιλία του, την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. “Αυτή η τετραετία παρά τις πραγματικές δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας θα είναι η τετραετία της εξόδου από την κρίση και της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής και όρισε ως πρώτο στόχο της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις επόμενες τριάντα ημέρες τη λήξη της διαδικασίας γύρω από την αξιολόγηση της Αθήνας από τους πιστωτές.

Σημείωσε επίσης ότι θα εκπληρωθούν οι προϋποθέσεις ώστε να επιστρέψουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2016 σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να αποκατατασταθεί σταδιακά η μακροπρόθεσμη σταθερότητα της οικονομίας αλλά και η εμπιστοσύνη των επενδυτών, και στις αρχές του 2017 να ανακτήσουμε την πρόσβασή μας στις διεθνείς αγορές δανεισμού.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας: Από τον ουρανό έπεσε η υπόθεση Novartis;

“Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος μας, ώστε μέχρι το τέλος του έτους να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών και να έχει ανοίξει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους”, σημείωσε και στράφηκε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.
«Κατώτερη των περιστάσεων» έκρινε την παρουσία της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο Αλέξης Τσίπρας στην καταληκτική του ομιλία πριν την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή.