Τσίπρας: Θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων;

161
Τσίπρας, διαπλοκή, οικονομία,

«Το δίλημμα της Κυριακής είναι απλό: Θέλουμε την Ελλάδα τον πολλών ή την Ελλάδα των λίγων; Την Ελλάδα της προόδου ή της συντήρησης;», τόνισε από τη Λάρισα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμενος στη διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε ότι εγκαταλείπουμε την πατρίδα μας στους ομοτράπεζους της διαπλοκής, στους δωρολήπτες της Siemens, στους τροφίμους της λίστας Λαγκάρντ. Πρόσθεσε ότι όλο το σύστημα συμφερόντων που παίζει αυτές τις τελευταίες μέρες τα ρέστα του, την Κυριακή θα δεχτεί το τρίτο και τελειωτικό χτύπημα στη κάλπη σημειώνοντας ότι όσοι ζητάνε συγκάλυψη και ομερτά. Δεν θα την έχουν από το ΣΥΡΙΖΑ γιατί δε θα το επιτρέψει ο λαός.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, θα λειτουργήσει η νέα, δημόσια Αναπτυξιακή Τράπεζα και για την στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε όπως είπε ότι χάθηκε μια μάχη, αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά και θα τον κερδίσουμε. Θα ξαναστήσουμε σημείωσε την κοινωνία στα πόδια της με κοινωνική δικαιοσύνη για αυτό συσπειρωνόμαστε και αγωνιζόμαστε: Για να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 26 Γενάρη, σε κατάσταση πολιορκίας, κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:  Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: Εργαζόμαστε για μια λύση που δεν θα αφήνει εκκρεμότητες

Mιλώντας εξάλλου στο euronews, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό τονίζοντας ότι η λύση στο πρόβλημα δεν είναι να αντιμετωπίζουμε τους πρόσφυγες σαν σκουπίδια, αλλά να τους ενσωματώσουμε στις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
«Όταν τρίχρονα παιδάκια ξεβράζονται νεκρά, τότε αυτό που ξεβράζεται είναι ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Πρέπει να αναλάβουμε συλλογικά την ευθύνη ως ευρωπαϊκή οικογένεια και να μη θεωρούμε επειδή το έχουμε στη γειτονιά μας, ας το λύσουν αυτοί που το έχουν στην αυλή τους. Χρειάζονται κονδύλια, χρειάζεται ενίσχυση των υποδομών, χρειάζεται μια άλλη πολιτική που δυστυχώς η Ευρώπη σήμερα δεν διαθέτει», τόνισε ο κ Τσίπρας.