Τσίπρας: Προς το συμφέρον όλων η ολοκλήρωση της αξιολόγησης

71
Τσίπρας, Πεκίνο, επίσκεψη,

Στη διαπραγμάτευση και στη συμφωνία για το προσφυγικό αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πηγές από την Κουμουνδούρου, αναφορικά με τη διαπραγμάτευση υπογράμμισε ότι «είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, την ύπαρξη κοινού εδάφους στη διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πλευράς, καθώς και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι απαιτήσεις όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές. «Η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, ούτε λιγότερα, αλλά και τίποτα περισσότερο. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης:  Ο Στρατός «βάζει πλάτη» στη Λέσβο, μετά το παρανάλωμα της Μόριας

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην τελευταία συμφωνία για το προσφυγικό, σημειώνοντας ότι η αντιμετώπιση του προσφυγικού ως κοινού ευρωπαϊκού προβλήματος, η λύση του οποίου βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών, είναι μια θετική εξέλιξη.

«Ωστόσο, το γεγονός ότι όλο το βάρος της εφαρμογής της είναι μπροστά μας, καθιστά απαραίτητη την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα» τόνισε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.