Τσίπρας σε Αναστασιάδη: Σας βλέπω πιο συχνά κι από τους υπουργούς μου

111

Επίσημη υποδοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ομολόγου του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, πραγματοποιήθηκε το πρωί  στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Κύπρου- Ισραήλ.

Ακολούθως θα πραγματοποιηθούν χωριστές συναντήσεις του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βενιαμίν Νετανιάχου και στη συνέχεια οι τρεις ηγέτες θα παρακαθίσουν σε κοινή σύσκεψη, στην οποία θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας στον τομέα των υδάτινων πόρων. Ο Αλέξης Τσίπρας αστειευόμενος μάλιστα ανέφερε στον κ. Αναστασιάδη ότι τελευταίως τον βλέπει πιο συχνά και από τους υπουργούς του.

 

Ο Kύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης σε δηλώσεις του χαρακτήρισε την τριμερή ως «την κορύφωση μιας προσπάθειας συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2014». Ανέφερε ότι θα συζητηθούν πολύ συγκεκριμένα θέματα, που αφορούν την ενέργεια, τον τομέα των μεταφορών, του τουρισμού, των υδάτινων πόρων και ευρύτερα τον οικονομικό τομέα. Αναμένεται, είπε, να προκύψει και η σύσταση μιας ειδικής Επιτροπής, η οποία θα παρακολουθεί τα όσα έχουν συμφωνηθεί, ώστε μέχρι την επόμενη συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, να υπάρξουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα, όπως αυτά θα αποφασιστούν σήμερα σε πολιτικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας ενημερώνει τώρα τον ΠτΔ για το Μακεδονία του Ιλιντεν