Τσίπρας στην KΟ: Κυβέρνηση με καθαρή προοπτική τετραετίας

151
Τσίπρας, Βαμβακούλας,

Το στίγμα των επόμενων δύσκολων κινήσεων της κυβέρνησης αποσαφήνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εν όψει μάλιστα και των προγραμματικών δηλώσεων, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Μίλησε για κυβέρνηση με καθαρή προοπτική τετραετίας τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα και να πρωταγωνιστήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Ευρώπη.

Σημείωσε ότι η διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους ήταν ο πρώτος στόχος του ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς το πρόβλημα του χρέους προφανώς δεν είναι Ελληνικό αλλά Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο και η επίλυση του μπορεί να αποτελέσει τη διέξοδο των λαών προς την ευημερία και τη διαπραγμάτευση.
Ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε την προσπάθεια του εξαιρετικά αποδοτική.

Κάλεσε επίσης τη ΝΔ να συνδράμει αλλιώς να σιωπήσει.

Παραδέχτηκε ότι έχουμε μπροστά μας σημαντικό και δύσκολο δρόμο και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε πρέπει να τελειώνουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την αξιολόγηση
Είμαστε αποφασισμένοι δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας για την ανθρωπιστική κρίση, για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και να αξιοποιήσουμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ σε νέες καινοτομίες.

Διαβάστε επίσης:  Επί τάπητος στο σημερινό υπουργικό η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας

Σημείωσε ότι είμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε αποφάσεις που δεν είναι εύκολες αλλά αναγκαίες για να οδηγηθούμε έξω από τη μέγγενη της επιτροπείας.

Δε λογοδοτούμε στα δελτία ειδήσεων αλλά στον Ελληνικό λαό, στον οποίο θα λέμε πάντα την αλήθεια τόνισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι όταν κάνουμε λάθος οφείλουμε να το διορθώνουμε αμέσως, αναφερόμενος στο νόμο για τα πειθαρχικά παραπτώματα επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τέλος γνωστοποίησε ότι πρόθεση της νέας κυβέρνησης είναι μέσα στην 4ετία να ανοίξει τα μεγάλα ζητήματα.