Τσίπρας: Στόχος η καθαρή εντολή τετραετίας-Πανελλαδική συνδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο

291

Το προσεχές Σαββατοκύριακo συγκαλείται πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασιστεί και να οριστικοποιηθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος , όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της ΠΓ που ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο. «Εκλογικός στόχος του κόμματος είναι η καθαρή εντολή 4ετίας», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας νωρίτερα στη συνεδρίαση της ΠΓ, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του κόμματος με τις συστημικές δυνάμεις του παλιού κομματικού συστήματος.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι δεν πρέπει η εκλογική μάχη να μετατραπεί σε έναν εμφύλιο της αριστεράς, αλλά θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να προβάλλει το αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης σε αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη δόμηση της Ευρώπης, αλλά και με το εγχώριο συστημικό μπλοκ.

«Στόχος μας» , τόνισε ο κ. Τσίπρας «είναι να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου για την υλοποίηση ενός προγράμματος προοδευτικών αλλαγών για το σταδιακό απεγκλωβισμό της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».
Ο κύριος Τσίπρας επεσήμανε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές είναι ο ελληνικός λαός να κρίνει αν σωστά -όπως είπε -παλέψαμε στη σκληρή διαπραγμάτευση τους τελευταίους μήνες, αν σωστά στο τέλος επιλέξαμε να μην οδηγήσουμε τη χώρα σε μια μαζική οικονομική καταστροφή, αν υπάρχει κάποιος άλλος που θα μπορούσε στις δεδομένες συνθήκες και συσχετισμούς να φέρει μια καλύτερη συμφωνία και εν τέλει ποιος μπορεί να καταφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα στη διαπραγμάτευση για το χρέος στο τέλος του έτος.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τσίπρας άνοιξε τον δρόμο για το Athens Alive!

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση ενός πανελλαδικού σώματος αποτελούμενο από τα μέλη της ΚΕ , τους βουλευτές και τα μέλη των νομαρχιακών επιτροπών, στο οποίο θα αποφασισθεί το εκλογικό πρόγραμμα.
Εν τω μεταξύ, την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε, ο Τάσος Κορωνάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κορωνάκης αναμένεται να δημοσιοποιήσει το κείμενο της παραίτησής του.