Τσίπρας: Το Νοέμβριο αρχίζει η μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων

170
Γιούνκερ, Ελλάδα, σωστό δρόμο,

Ως θετικό βήμα χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την σημερινή Σύνοδο Κορυφής που διήρκεσε 7 ώρες και είχε θέμα το μεταναστευτικό, ενώ διευκρίνισε πως έστω κι αργά η Ευρώπη άρχισε να συνειδητοποιεί πως οι προσφυγικές μεταναστευτικές ροές είναι θέμα ευρωπαϊκό και χρειάζεται κοινή λύση.
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε μετά το πέρας της Συνόδου ο έλληνας πρωθυπουργός επιβεβαιώθηκε η απόφαση για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων μέχρι το τέλος Νοεμβρίου καθώς και η οικονομική ενίσχυση των μελών κρατών που αποτελούν χώρες υποδοχής λόγω γεωγραφικής θέση μεγάλου αριθμού μεταναστών.

«Επιτέλους η Ευρώπη συνειδητοποίησε πως η κάθε χώρα δεν μπορεί να προασπίσει ξεχωριστά τα σύνορά της, καθώς κι ότι στο επίκεντρο πρέπει πρώτα να είναι ο άνθρωπος και μετά η οικονομία. Με την απόφασή της επιβεβαιώθηκε το χθεσινό βήμα για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων αλλά και την οικονομική ενίσχυση των κέντρων υποδοχής , μέχρι τέλος Νοεμβρίου ώστε να μην μετατραπούν χώρες σαν τη δική μας σε αποθήκες ψυχών.
Επίσης όπως συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας συζητήθηκε πως πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με τις χώρες διέλευσης και κυρίως με την Τουρκία ώστε να μην θρηνήσουμε περισσότερα θύματα στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.
«Θεωρώ ότι η σημερινή απόφαση ένα θετικό βήμα που όμως χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά ώστε να ενισχυθεί και να ολοκληρωθεί στο άμεσο μέλλον»

Διαβάστε επίσης:  Η Γεννηματά απέρριψε την ονομασία Δημοκρατία του Ίλιντεν