Τσίπρας: Το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα

187

“Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό. Τώρα θα φανεί αν η Ευρώπη θα δείξει την αλληλεγγύη της”, τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της κυβερνητικής σύσκεψης υπό την προεδρία του για το ζήτημα της διαχείρισης των προσφύγων και των μεταναστευτικών ροών. “Αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι το θέμα της συνεννόησης με την Τουρκία”, πρόσθεσε. Παραδέχθηκε ότι οι ροές υπερβαίνουν τις δυνατότητες των κρατικών δομών. «Δύσκολα θα το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας. “Κάνουμε ό,τι μπορούμε, θέλοντας ταυτόχρονα να δείξουμε ανθρωπιά απέναντι στους μετανάστες”, κατέληξε.

Στη σύσκεψη θα εξεταστούν οι συνθήκες διαμονής των προσφύγων και νέοι χώροι φιλοξενίας τους, ο φορέας που θα διαχειρίζεται τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια και οι διαδικασίες υποδοχής των μεταναστών

Αιχμές για τη στάση της Ευρώπης στη διαχείριση του μεταναστευτικού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά τη συνάντησή του με τη Βουλευτή της ΝΔ και πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά πως η Ευρώπη φαίνεται να ξεχνά ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα ευρωπαϊκά κι έχει ευθύνη όσον αφορά τη φύλαξή τους.

Διαβάστε επίσης:  Μητσοτάκης για Ελληνικό: Έργο μακράς πνοής με χιλιάδες θέσεις εργασίας

Την ίδια ώρα στους 54.889 ανήλθαν το φετινό Ιούλιο οι παράτυποι μετανάστες που διασώθηκαν και περισυνελέγησαν σε διάφορα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Λιμενικού.

Στο Βοτανικό, επί της οδού Αγίου Πολυκάρπου, με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι εργασίες προκειμένου τα επόμενα 24ωρα να μεταφερθούν στην περιοχή οι πρόσφυγες από το Πεδίον του Άρεως. Ήδη έχουν στηθεί 33 κοντέινερς, ενώ άλλα τόσα αναμένεται να είναι έτοιμα τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εργολάβο που μίλησε στον Αθήνα 9.84. Ο ίδιος τόνισε άτι εντός της ημέρας θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης αλλά και το αποχετευτικό.