Τσίπρας: «Το Grexit βγαίνει από το τραπέζι»

157
Τσίπρας,Ολάντ,Τσακαλώτος,Ουάσινγκτον,

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές οι οποίες όμως ενώνουν τους ανθρώπους. Ο Φρανσουά Ολάντ ήταν από τους ανθρώπους που με έπεισαν ότι έπρεπε να δεχθώ έναν δύσκολο συμβιβασμό με στόχο να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη σε πείσμα ακραίων συντηρητικών δυνάμεων που είχαν ετοιμάσει σχέδια διαίρεσης τα οποία φαίνεται ότι δεν έχουν εγκαταλείψει», τόνισε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γάλλο πρόεδο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Το μήνυμα της συνάντησης, όπως είπε, πρέπει να είναι ότι η αδιανόητη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας και διαίρεσης της ευρωζώνης πρέπει να εκλείψει και να μην αφήσουμε κανένα να την επαναφέρει στο τραπέζι. Η Ελλάδα πρέπει να πετύχει και στην επιτυχία του ελληνικού προγράμματος κρίνεται και η επιτυχία της Ευρώπης απέναντι στην κρίση, υπογράμμισε.
Παράλληλα σημείωσε ότι συμφώνησαν με τον Γάλλο πρόεδρο για την προώθηση της ένταξης της Τουρκίας αλλά συντεταγμένα.
Παίρνοντας το λόγο, ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στη χώρα του, με 42 νεκρούς, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και υποσχόμενος ότι θα κάνει ότι μπορεί για τους οικείους τους.
Ο κ. Ολάντ χαιρέτισε την προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει μία υπεύθυνη – όπως είπε- στάση στις διαπραγματεύσεις και σημείωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Διαβάστε επίσης:  Οι 11 περιοχές της Ελλάδας που είναι στο στόχαστρο της Τουρκίας