Τσακαλώτος: Παραμένουν ανοιχτά 3 με 4 σημεία σε τεχνικό επίπεδο

149

“Παραμένουν ανοιχτά θέματα προκειμένου να κλείσει η συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών έως τις 18 Αυγούστου”, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κυρίων Τσακαλώτου και Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών και σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, «υπάρχουν 3 με 4 σημεία που είναι ακόμη ανοικτά, σε τεχνικό και όχι σε πολιτικό επίπεδο».

Ο κ Τσακαλώτος επεσήμανε ότι μεταξύ των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά είναι -το πώς θα λειτουργεί και ποια περιουσιακά στοιχεία- θα ενταχθούν στο νέο Ταμείο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Σχετικά με το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο κ Τσακαλώτος τόνισε ότι “δεν πρέπει να υπάρξει κούρεμα στις καταθέσεις“ προσθέτοντας ότι -συμφωνήθηκε με τους εκπροσώπους των θεσμών- η διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης να ολοκληρωθεί έως τα τέλη του έτους.

Διαβάστε επίσης:  Καταφθάνουν οι ηλεκτρονικές οικοδομικές άδειες

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι δεν τέθηκε σήμερα το θέμα των «κόκκινων» δανείων, το οποίο βρίσκεται ακόμη στα τεχνικά κλιμάκια και που
συζητείται συνολικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Πάντως, στο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, «όλοι συμφωνούν -και εμείς και αυτοί- να τελειώσει έως το τέλος του
χρόνου». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «κανείς δεν θέλει να επαναληφθεί το φαινόμενο της Κύπρου (σ.σ. «κούρεμα» καταθέσεων), που ούτε οι ξένοι θεωρούν επιτυχημένο».