Τσελέντης: Η μετασεισμική ακολουθία στη Λευκάδα δεν είναι η αναμενόμενη,το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη

188

Προσοχή συστήνει ο διευθυντής και καθηγητής σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης, μέσω του λογαριασμού του στο facebook, επισημαίνοντας πως η μετασεισμική ακολουθία των 6,1 Ρίχτερ της Λευκάδας δεν είναι η αναμενόμενη.

“Το φαινομενο εξελίσσεται ακόμα αλλα τα χωροχρονικό χαρακτηριστικά της μετασεισμικής ακολουθίας δεν ειναι τα αναμενόμενα απο ανάλογες περιπτώσεις γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει ακόμα σημαντική ελαςτικη ενεργεία να απελευθερωθεί ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΑΚΟΜΑ. Απο υπολογισμούς που κάναμε στο Γεωδυναμικό αν “σπάσει” το κλείθρο του γνωστού ρήγματος στη περιοχή μεταξύ Β Κεφαλλονιάς και Ν Λευκαδας δε πρεπει να δοσει σεισμό μεγαλύτερο των 5.7 R αλλα καλυτερα να μη γίνει γιατι ειναι κοντα στον Παραδοσιακό οικισμό του Φισκάρδου που η ποιότητα των παλαιών κατασκευών δεν ειναι οτι καλύτερο.

Διαβάστε επίσης:  Κέρκυρα: 20 χρόνια φυλακή στον παιδεραστή

Το Γεωδυναμικο με επιδότηση απο ==>ξένους φορείς <== θα εγκαταστήσει παρα πολλα όργανα στη Κεφαλλονιά, απο ειδικούς σεισμογράφους μεχρι συστοιχίες ΒΑΝ τα οποία θα ειναι μόνιμα. Μη ξεχνάμε οτι εχουμε πολλα σεισμικά ρήγματα ακομα και Νοτια που έδωσαν τους καταστροφικούς σεισμούς το 1953 και πρεπει να τα παρακολουθούμε γιαυτο εγκαθιστούμε τόσα πολλα όργανα. Καλό σας βράδι και να θυμάστε ο πανικός ειναι πολύ ποιο επικίνδυνος απο το σεισμό και περιορίζεται αν λεμε εκλαϊκευμένα την αλήθεια στους πολίτες”.