“ΤΣΙΡΚΟ” η ΕΛΑΣ για τα “μάτια” του Υπουργού – ΤΕΛΙΚΑ ο Σφακιανάκης έγινε βοηθός επιτελάρχη!

206
ΕΛΑΣ, βοηθός επιτελάρχη, Σφακιανάκης

Σε τσίρκο εξελίχθηκε η υπόθεση της τοποθέτησης του Μανώλη Σφακιανάκη μετά τις παλινωδίες της κυβέρνησης και το έντονο πολιτικό παρασκήνιο.

Τελικά προκειμένου να μην μείνει έκθετος ο υπουργός Νίκος Τόσκας, επιλέχθηκε μια μεσοβέζικη λύση αλλά επί της ουσία ο κ. Σφακιανάκη απομακρύνεται οριστικά από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Έτσι η υπόθεση του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη πήρε νέα τροπή μετά και την αποδοχή της προσφυγής του για ακύρωση της μετάθεσής του στον κλάδο διοικητικής υποστήριξης και ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο από το αρχηγείο με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης θα είναι τελικά βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

Την ίδια ώρα από πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται επίσης ότι δεν αληθεύουν οι φήμες που διέρρευσαν και δεν ετέθη θέμα παραίτησης του αν. υπουργού Νίκου Τόσκα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο υπουργός από νωρίς το απόγευμα είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Βούλγαρο ομόλογό του προκειμένου να ανοίξει η συνοριακή διάβαση του Προμαχώνα την οποία έχουν αφήσει ελεύθερη οι αγρότες από την ελληνική πλευρά αλλά παραμένει κλειστή από την πλευρά της Βουλγαρίας.

Διαβάστε επίσης:  Μονεμβασιά: Σεισμός 4,7 Ρίχτερ

Σε ότι αφορά την υπόθεση του κ . Σφακιανάκη πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν ότι βρέθηκε τελικά αυτή η λύση και αποφασίστηκε να τοποθετηθεί βοηθός επιτελάρχη καθώς η επιτελάρχης αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη θα έχει διευρυμένες υποχρεώσεις αφού θα συνεχίσει να έχει ευθύνη για το προσφυγικό .

Ο πρώην Προιστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος νωρίτερα είχε προχωρήσει σε προσφυγή κατά της μετακίνησής του από τη θέση του στο Αρχηγείο της Αστυνομίας. Με την προσφυγή του ο κ. Σφακιανάκης ζητούσε την ακύρωση της μετακίνησής του, δικαίωμα που του παρέχει ο σχετικός κανονισμός και συγκεκριμένα το άρθρο 18 του ΠΔ100/2003.

Αργά το βράδυ ανακοινώθηκε και επίσημα η νέα θέση του Μανώλη Σφακιανάκη που αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης μετατίθεται στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Βοηθός Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, με επιπλέον αρμοδιότητα την εποπτεία της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»!