Νέα συντρίμμια στο νησί Ρεϊνιόν – Επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν στο χαμένο Boeing 777

212

Νέα συντρίμμια που ενδέχεται να προέρχονται από τη χαμένη πτήση της Malaysia Airlines εντοπίστηκαν στο νησί Λα Ρεϊνιόν του Ινδικού Ωκεανού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας.

Η ανακοίνωση ήλθε λίγες ώρες αφότου η μαλαισιανή κυβέρνηση επιβεβαίωσε πως το τμήμα φτερού που είχε βρεθεί στο νησί προέρχεται από το αγνοούμενο Boeing, παρά το γεγονός ότι οι γαλλικές Αρχές που εξετάζουν το αντικείμενο δεν έχουν καταλήξει σε κατηγορηματικό συμπέρασμα.

Ανάμεσα στα «πολλά αντικείμενα» που έχουν εντοπιστεί συγκαταλέγονται ένα παράθυρο, κομμάτια αλουμινίου και μαξιλάρια από καθίσματα.

Χθες ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ ότι τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν είχε χαθεί πριν από 17 μήνες.

Διαβάστε επίσης:  Ποιοι θα πληρώσουν τoν επανυπολογισμό των συντάξεων

Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος
που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.