Υδροθεραπεία για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου

578

Ένα νέο πρόγραμμα υδροθεραπείας, (η θεραπευτική χρήση του νερού με εφαρμογή κινησιοθεραπευτικού πρωτοκόλλου), για ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας,  εγκαινίασε χθες Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο Αλίμου, με τον  Χαράλαμπο Σκορδή φυσικοθεραπευτή, Aquatic physiotherapist – International Aquatic Therapy Faculty (IATF)

Στόχος του προγράμματος είναι η διατήρηση και βελτίωση της μυϊκής συνεργίας και ισορροπίας, η αύξηση της μυϊκής ισχύος σε ατροφικούς και χαλαρούς μυς, η βελτίωση του συντονισμού των κινήσεων, η αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων, η μείωση της σπαστικότητας, η βελτίωση των στατοκινητικών αντανακλαστικών και συνολικά η βελτίωση της λειτουργικής ικανότητας του ασθενούς.

Για την επίτευξη του ανωτέρου στόχου, όπως σημειώνεται,  θα χρησιμοποιηθούν τεχνικές από τις πλέον σύγχρονες και τεκμηριωμένες υδροθεραπευτικές μεθόδους διεθνώς όπως Bad-Ragaz-The Ring Method: fine tuning and eccentric muscular training-Aqua PNF, Aquatic Motor Control, Clinical Ai Chi, Aquatic Thera-bands, Aquatic Functional Training, Watsu, Halliwick Concept.

Διαβάστε επίσης:  Έτσι θα ξεπεράσετε την στυτική δυσλειτουργία!

Το πρόγραμμα αρχικά θα διαρκέσει πέντε μήνες. Τμήματα θα λειτουργούν καθημερινά από τις 11.30 μέχρι τις 13.30. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι, η ιατρική γνωμάτευση από καρδιολόγο και δερματολόγο. Οι ασθενείς πρέπει να έχουν μαζί τους μαγιό, παντόφλες, μπουρνούζι ή πετσέτα και σκουφάκι.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Κολυμβητηρίου, τηλέφωνο 210 9813192.