Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση

124
ΑΠΟΨΗ: Ο Μάιος φέρνει την άνοιξη!

Η ανακεφαλαίωση των τραπεζών μπορεί να περάσει από την Ολομέλεια με ευρύτατη συναίνεση. Τουλάχιστον αυτό σκιαγραφείται από την συζήτηση και την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια οικονομική επιτροπή και από την στάση που έχουν κρατήσει μέχρι στιγμής τα κόμματα, εκτός από τις επιμέρους ενστάσεις και διαφωνίες που έχουν καταθέσει.

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Ένωση Κεντρώων, διά των εισηγητών τους, δήλωσαν ότι υπερψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο ενώ το Ποτάμι επιφυλάχθηκε για την τελική στάση που θα κρατήσει στην Ολομέλεια. Αρνητική ψήφο έδωσαν το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

«Δεν θα παίξουμε με τα χρήματα των καταθετών. Θα ψηφίσουμε επί της αρχής αλλά επιφυλασσόμαστε επί το συνόλου των άρθρων. Να δούμε τι ακριβώς αλλάζει. Έτσι όπως τα κάνατε χρειάζονται περισσότερα χρήματα του ελληνικού λαού για τις τράπεζες», δήλωσε ο Μάκης Βορίδης εκ μέρους της ΝΔ.

Διαβάστε επίσης:  Απέκλεισε πρόωρες εκλογές ο Παππάς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος ευρωεκλογών

Ο Γιάννης Μανιάτης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «χάσαμε 30 δισ. ευρώ εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης στις τράπεζες» και συμπλήρωσε ότι το νομοσχέδιο «το υπερψηφίζουμε επί της αρχής να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των Ελλήνων μικροκαταθετών».

Ο Χάρης Θεοχάρης από το Ποτάμι άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «με το νομοσχέδιο κάνετε συνεταίρο την Φρανκφούρτη στα κέρδη αλλά όχι και στις ζημιές που τις φορτώνετε στους Έλληνες φορολογούμενους». Μιλώντας για το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση σημείωσε πως «δεν έχουμε καμία λύση για τα κόκκινα δάνεια. Μάλιστα είναι σύμφωνα με της δημοσιογραφικές πληροφορίες το μεγαλύτερο αγκάθι για την συμφωνία και την αξιολόγηση. Δε μπορούμε παρά να επιφυλαχθούμε για αυτό το σχέδιο νόμου».