“Φαρμάκι” στάζει η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στο βιβλίο της, για όλους και για όλα

298
βανδαλισμός, κατοικία, Δήμητρα Λιάνη,

Να σώσει την πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου επιχειρεί με το νέο της βιβλίο, με τίτλο “Η Οργή του Ανδρέα”, η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου, όπως υποστηρίζει η ίδια μιλώντας στο Mega.

“Αισθάνθηκα την ανάγκη να υπερασπίσω την αξιοπρέπεια αυτού του ανθρώπου και του ηγέτη. Αρκετά πια με αυτή τη λάσπη που δέχτηκε. Νισάφι πια! Καιρός να γραφτεί η αλήθεια” τονίζει.
Στο βιβλίο της -που αποτελεί και μια απάντηση στο βιβλίο της Μαργαρίτας Παπανδρέου- η Δήμητρα Παπανδρέου… στάζει δηλητήριο για όλους και για όλα.

Καταφέρεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς έναντι του Γιώργου Παπανδρέου -τον οποίο χαρακτηρίζει εκπρόσωπο της νέας τάξης πραγμάτων, έναν “σύγχρονο Ιανό, με δυο πρόσωπα στο ίδιο κεφάλι, δίγλωσσο και δύστροπο”- αλλά και των υπολοίπων πρώην αρχηγών του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, που τον χαρακτηρίζει βουλιμικό, και Κώστα Σημίτη, που τον θεωρεί βασικό συντελεστή της υπερχρέωσης της χώρας. Τη σημερινή πρόεδρο του κινήματος Φώφη Γεννηματά τη χαρακτηρίζει “άβουλη μαριονέτα του συστήματος”.

Εξαπολύει βέλη εναντίον της Μαργαρίτας Παπανδρέου για τις εξωσυζυγικές της σχέσεις, γράφοντας μεταξύ άλλων:
“Την ώρα που εμείς εδώ ταλανιζόμασταν με το λεγόμενο “Βρώμικο 89″ η κυρία Μαργαρίτα είχε συνάψει από το 1987 δεσμό στις ΗΠΑ! Κυκλοφορούσε μαζί του χεράκι χεράκι. Δικαίωμά της! Διάλεξε τον κ. Πολ Όλαμ, καθηγητής εξ Όρεγκον και χήρο”.

Διαβάστε επίσης:  Παγκόσμια ημέρα κατά του καπνίσματος: Μια προσωπική μαρτυρία με ιδιαίτερη αξία από τον Τάκη Θεοδωρικάκο

Η Δήμητρα Παπανδρέου οραματίζεται σήμερα τον Ανδρέα ως εξής:
“Είναι σαν να τον ακούω οργισμένο, σαν να είναι εδώ μπροστά μου και να αναρωτιέται με θυμό: ‘”Κανένας, μα κανένας από όλους αυτούς τους ευεργετημένους αχάριστους να μη σέβεται την πολιτική μου παρακαταθήκη;(…) Ο Τσοχατζόπουλος, μόλις έφυγα από τη ζωή, εξέπεσε, έγινε ένας άλλος άνθρωπος, με απογοήτευσε… Ο Λαλιώτης φορτώθηκε τον Σημίτη και τώρα έχει εξαφανιστεί… μερικοί γράφουν με θράσος βιβλία εναντίον μου, το ΠΑΣΟΚ μεταλλάχθηκε από αυτούς εντελώς! Τι ντροπή!”‘

Όσο για την ίδια, υποστηρίζει ότι ποτέ της δεν εκμεταλλεύτηκε το όνομά της για να πετύχει κάτι, σε αντιδιαστολή με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του Ανδρέα. “Τελικά, σκέφτομαι, είμαι η μόνη Παπανδρέου που δεν χρησιμοποίησα ποτέ τον Ανδρέα για να πάρω δημόσια αξιώματα και να απολαύσω ειδική μεταχείριση από το σύστημα” γράφει.