“ΦΡΟΥΡΙΟ” η Αθήνα τα επόμενα 24ωρα – Οι αγρότες στο κέντρο με ή χωρίς τρακτέρ

220
Λάρισα: Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες

Σε “φρούριο” ενδέχεται να μετατραπεί η Αθήνα τα επόμενα 24ωρα καθώς η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει την απόβαση αγροτών με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, την ώρα που αστυνομικοί δηλώνουν ότι δεν θέλουν να έρθουν σε σύγκρουση με τον αγροτικό κόσμο.

Σύμφωνα με το δελτίο του Μέγκα, οι αγρότες, ωστόσο, θεωρούν συμβολική την συμμετοχή των τρακτέρ στην κινητοποίησή τους και εστιάζουν στην ανάγκη συστράτευσης του κόσμου για να τερματιστεί η πολιτική της κυβέρνησης στο ασφαλιστικό και φορολογικό.

Αυτό διαμήνυσε σε συνάντησή του με τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη το μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, Βαγγέλης Μπούτας το απόγευμα της Τρίτης.

Η απάντηση της κυβέρνησης

Και ενώ οι αγρότες τελούν εν αναμονή της εξέτασης του αιτήματός τους από την κυβέρνηση που προτίθεται να απαντήσει αύριο, η εικόνα που διαμορφώνεται είναι ότι τα μπλόκα παραμένουν αποφασισμένα να σταθμεύσουν τα τρακτέρ τους έξω από τη Βουλή την Παρασκευή με την κυβέρνηση να σπεύδει να διαμηνύσει ότι υπάρχει σχέδιο ώστε να μην περάσει κανένα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης:  Έρευνα: Το χαμηλό εισόδημα επηρεάζει τον εγκέφαλο σε οποιαδήποτε ηλικία

Τα μέτρα της αστυνομίας αφορούν αρχικά σε ενίσχυση των δυνάμεων στα κατά τόπους μπλόκα των αγροτών ενώ αστυνομικός φραγμός θα στηθεί και στα διόδια των Αφιδνών και στην Ελευσίνα.

Τα μπλόκα της αστυνομίας

Για να αποτραπεί να πλησιάσουν τα τρακτέρ την Αττική μέσω εναλλακτικών διαδρομών θα υπάρχουν μπλόκα της αστυνομίας στην περιοχή του Χαϊδαρίου, του Αλίμου και της Αγίας Παρασκευής.

Το τελευταίο μπλόκο της αστυνομίας θα είναι στην αρχή της Συγγρού και ειδικότερα στο ύψος των Στυλών του Ολυμπίου Διός. Και στο λιμάνι ωστόσο του Πειραιά θα υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις για να κρατήσουν μακριά τα τρακτέρ που πιθανόν θα φθάσουν από τα νησιά, ενώ στα λιμάνια της Κρήτης και της Μυτιλήνης δεν θα επιτραπεί η αναχώρηση τρακτέρ.

Για τους αγρότες που θα φθάσουν με πούλμαν, προβλέπεται η αποβίβασή τους στη λεωφόρο Αθηνών και στην παραλιακή στο ύψος του Τάε Κβο Ντό και από εκεί να μεταβούν με μέσα μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριό τους.