«Φρούριο» το κέντρο με 2.500 αστυνομικούς για την επίσκεψη Πούτιν

168
Τριήμερο εφιάλτης - Δεν θα πετάει ούτε μύγα

Με υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί από το μεσημέρι και μετά οπότε και αναμένεται στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας ενόψει της άφιξης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα.

Στα μέτρα που έχει σχεδιάσει η ΕΛΑΣ για τον υψηλό προσκεκλημένο εμπλέκονται 2.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα σημειωθεί το παραμικρό επεισόδιο. Στο σχεδιασμό θεωρείται βέβαιο ότι συμμετείχαν και άνδρες από την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου προέδρου.

Στη λίστα των μέτρων περιλαμβάνονται συσκευές για ανίχνευση εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και «κόφτες» στα κινητά τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης:  «Ηνίοχος 2018»: Εντυπωσιακό βίντεο από την ισχυρότερη αεροπορική δύναμη που συγκεντρώθηκε μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας ένα δεύτερο παράλληλο σχέδιο αναπτύσσεται στο Άγιο Όρος, τον δεύτερο σταθμό της επίσκεψης Πούτιν στην Ελλάδα όπου εκεί έχουν αναπτυχθεί μέχρι και βατραχάνθρωποι πέριξ της Αθωνικής πολιτείας.

Λόγω των μέτρων όσοι κινηθούν στον άξονα αεροδρόμιο-Ηρώδου Αττικού από το μεσημέρι και μετά θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς η τροχαία θα προχωρεί σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, περιλαμβανομένων και διακοπών στην κίνηση των οχημάτων, ώστε οι μετακινήσεις του Ρώσου προέδρου να γίνονται στον συντομότερο δυνατό χρόνο.