Φωτιές άναψε το δημοσίευμα της Die Welt – Πόλεμος ανακοινώσεων Ελλάδας – Γερμανίας – Τι απαντά η Γερμανική πρεσβεία

120

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με το δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας Die Welt, η οποία χαρακτήριζε την Ελλάδα «ακυβέρνητη χώρα».

Μεταξύ άλλων η εφημερίδα ανέφερε, επικαλούμενη πηγές της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ότι η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας μπορεί να επιμηκυνθεί έως και το καλοκαίρι. Επίσης το δημοσίευμα επέρριπτε ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση για την παράταση των διαπραγματεύσεων και την μη εκτέλεση της αξιολόγησης που ήταν προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, λόγω της εσωτερικής πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και βάσει έκθεσης της γερμανικής πρεσβείας που επικαλείτο, κατέληγε γράφοντας πως η Ελλάδα είναι μια ακυβέρνητη χώρα.

Μετά την οργισμένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου, που μίλησε για «αμετανόητους εχθρούς της Ελλάδας που παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν» ήρθε απάντηση και από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα που αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία.

Διαβάστε επίσης:  H Τζένιφερ Λόπεζ κάνει μπάρμπεκιου με τα εσώρουχά της (Βίντεο)

Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία.

Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

Σχολιάζοντας κυβερνητικές πηγές υπογραμμίζουν την σημασία της πρωτοβουλίας για την έκδοση της ανακοίνωσης, με την οποία εκτιμούν ότι διαψεύδεται το δημοσίευμα. Υπογραμμίζουν επίσης την αναφορά σε «υποθετική» εσωτερική αλληλογραφία, αλλά και την ρητή αναφορά στην στήριξη από τον Γερμανό ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ και την γερμανική Κυβέρνηση προς την ελληνική κυβέρνηση.