Χάθηκε το όριο των 120 βουλευτών – Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει η κυβέρνηση

252

Την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, καθώς κατά την ψηφοφορία στη Βουλή επί του νομοσχεδίου της συμφωνίας, έπεσε κάτω από το όριο των 120 βουλευτών και θεωρεί ότι υπάρχει θεσμική δυσαρμονία.

Κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν συγκεκριμένα ότι αυτό θα γίνει μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου.

Όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη “Είχαμε και έναν αριθμό βουλευτών που επέλεξαν μία διαφορετική διαδρομή – Επομένως θα γίνουν όσα χρειάζεται να γίνουν ακολουθώντας τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα”.

Ναι ψήφισαν 222 βουλευτές – Όχι 64 – Παρών  11

Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν: Λαφαζάνης, Βαρουφάκης, Κωνσταντοπούλου, Βαλαβάνη, Στρατούλης, Ήσυχος, Κοδέλας, Ζαχαριάς, Σωτηρίου, Χατζηλάμπρου, Κώτσιας, Λαπαβίτσας, Σταθάς, Χαραλαμπίδου, Γαϊτάνη, Σκούμας, Ιωαννίδης, Τσανάκα, Δελημήτρος, Ζερδελής, Διαμαντόπουλος, Σαμοΐλης, Μακρή, Διώτη, Αμμανατίδου, Ζάννας, Κριτσωτάκης, Λεουτσάκος Πετράκος, Ψαρρέα και Κυρίτση

Διαβάστε επίσης:  Συνήγορος του Καταναλωτή: Έκθεση-κόλαφος για εισπρακτικές, τηλεπικοινωνίες, ταχυδρομικές υπηρεσίες!

Παρών δήλωσαν Α. Μητρόπουλος, Ν. Μιχαλάκης, Δ. Τζήκα, Β. Κατριβάνου, Χ. Καραγιαννίδης, Κ. Δερμιτζάκης, Θ. Κουρεμπές Γ. Κυρίτσης, Μ. Κανελλοπούλου και Α. Καββαδία–

Απόντες Γ. Ακριώτης και Ε. Ουζουνίδου

Ποτάμι: Προέχει η επισφράγιση της συμφωνίας και από τους εταίρους

«Το σημερινό αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι ο Πρωθυπουργός αμφισβητείται από μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, πράγμα το οποίο δημιουργεί ασφυξία στο κυβερνητικό σχήμα» σχολίασε Το Ποτάμι .

Το κόμμα επισημαίνει ότι «Η Βουλή σήμερα, με μεγάλη πλειοψηφία επιβεβαίωσε την απόφαση των πολιτικών δυνάμεων του τόπου να κρατηθεί η χώρα στο κέντρο της Ευρώπης» και επισημαίνει προς όλους ότι η χώρα δεν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.

Όπως τονίζει  «αυτό που προέχει τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες, είναι η επισφράγιση της συμφωνίας και από τους εταίρους μας».