Χαμήλωσαν οι τόνοι στη ΝΔ

139
ΝΔ, εμπαίζει, ένστολους, ΕΛ.ΑΣ.,

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, στην οποία επικράτησαν αισθητά χαμηλότεροι εσωκομματικοί τόνοι σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και οι τρεις συνυποψήφιοι που έδωσαν το παρών, καθώς απουσίασε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συμφώνησαν στην ανάγκη να αποφευχθούν στο εξής οι προσωπικές αναφορές μεταξύ διεκδικητών της ηγεσίας, ενώ η πλειοψηφία των ομιλητών τόνισε την ανάγκη ολοκλήρωσης το ταχύτερο δυνατό της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο εκφράστηκε από πολλούς βουλευτές αγωνία για την απόλυτη διασφάλιση της διαδικασίας ώστε να αποκλειστεί κάθε πιθανότητα να επαναληφθεί το φιάσκο της περασμένης Κυριακής. Ο νέος μεταβατικός Πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης τόνισε μετά τη λήξη της συνεδρίασης  ότι «προχωράμε συντεταγμένα και ενωμένα στην επόμενη ημέρα», προσθέτοντας ότι «δίνουμε ηχηρή απάντηση ότι η ΝΔ είναι ενωμένη και η ΚΟ είναι εγγυητής της ενότητας της παράταξης»

Οι βουλευτές της ΝΔ εξέφρασαν ομόφωνα τη στήριξή τους στο νέο μεταβατικό πρόεδρο, ενώ σε ότι αφορά στην ΚΕΦΕ, μετά το κώλυμα που δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος την προεδρία θα αναλάβει, σύμφωνα με το καταστατικό και εφόσον ο ίδιος το αποδεχθεί, ο Γιάννης Τραγάκης ως αρχαιότερος εκ των βουλευτών που συμμετέχουν σε αυτήν.

Διαβάστε επίσης:  Yeni Safak: Έτοιμο για την Κρήτη το Ορούτς Ρέις (φωτό)

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης προτάθηκε και η συγκρότηση 5μελούς επιτροπής βουλευτών που θα έχει την εποπτεία  της διαδικασίας, ενώ διατυπώθηκαν και προτάσεις για  διεξαγωγή της ψηφοφορίας είτε με εκλογικούς καταλόγους ανά δήμο, είτε με προεγγραφή μελών ως τις 11 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες πριν στηθούν οι κάλπες.

Ο Νίκος Δένδιας πρότεινε αναβολή  της διαδικασίας εκλογής Προέδρου για τον Απρίλιο του 2016 ώστε να προηγηθεί το Τακτικό συνέδριο, άποψη που υποστηρίχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες και από πέντε ακόμα βουλευτές. Τέλος ασκήθηκε κριτική από μέλη της ΚΟ, όπως ο Θ. Δαβάκης και ο Κ. Τασούλας, στους δύο πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά για την απουσία τους  από την συνεδρίαση σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για το κόμμα της ΝΔ