“Χαστούκια” για Ερντογάν από Αμερικανούς και Ρώσους

173
Ένας Σουλτάνος χωρίς πτυχίο!

Δεν μπορεί να συνέλθει από τα συνεχή «χαστούκια» που δέχεται, τις τελευταίες ημέρες ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, από ΗΠΑ και Ρωσία.

Μη έχοντας, λοιπόν, άλλο μάγουλο να στρέψει, ο ισλαμιστής Ερντογάν, αποφάσισε να ρίξει νερό στο κρασί του και να αρχίσει να αποδέχεται την, προσωρινή, έστω, κατ’ αυτόν, παραμονή του προέδρου Άσαντ στην εξουσία στην Συρία.

Έτσι ο Ερντογάν αποδέχτηκε την παραμονή Άσαντ για μια μεταβατική περίοδο μέχρι την επίτευξη πολιτικής λύσης στην Συρία. Η αλλαγή αυτή στην στάση του Ερντογάν είναι θεαματική, αν αναλογιστεί κανείς ότι για να απομακρύνει τον Άσαντ, η Τουρκία, προκάλεσε τον πόλεμος την Συρία, μαζί με την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ.

Ο Ερντογάν, πάντως, για να καλύψει την υποχώρησή του, εξέφρασε τις γνωστές κορώνες, χαρακτηρίζοντας τον Άσαντ δικτάτορα και δολοφόνο. Πίσω από τις λέξεις αυτές όμως κρύβει, απλώς, την οργή του για το ναυάγιο της πολιτικής του, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε επίσης:  ΤΕΞΑΣ: Έλληνας ο μακελάρης της αιματηρής επίθεσης σε σχολείο

Το πρόβλημα όμως είναι μήπως το κλείσιμο των θυρών για την Τουρκία, στη Μέση Ανατολή, ίσως έχει, τελικά, αντίκτυπο στον Ελληνισμό, σε Ελλάδα και Κύπρο, δεδομένου ότι ένα νέο σχέδιο Ανάν, ουσιαστικά, είναι καθ’ οδόν για την Κύπρο, ενώ και κάποιες ενδείξεις υπάρχουν για μια «διευθέτηση» στο Αιγαίο.

Λόγω της αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας για την Ουκρανία, η Δύση δεν μπορεί να αποστασιοποιηθεί από την Τουρκία, αυτή την στιγμή. Αν και εφόσον ΗΠΑ και Ρωσία καταλήξουν σε μια συμφωνία και κλείσουν τα μεταξύ τους μέτωπα, ο ρόλος της Τουρκίας θα υποβαθμιστεί, με ότι θετικό αυτό συνεπάγεται για Ελλάδα και Κύπρο.

Πηγή: Hurriyet