“Ψαλίδι” σε 1.000.000 επιδόματα πολιτών

152
ΑΠΟΨΗ: Ο Τσίπρας χειρίσθηκε την εξουσία όπως τα χρήματα οι νεόπλουτοι του Τζόκερ!

Στην προκρούστεια κλίνη μπαίνουν κοινωνικά επιδόματα 2,2 δις. ευρώ που παίρνουν 1 εκατομμύρια πολίτες. Στόχος είναι να εξευρεθούν από αυτά, αλλά και από άλλες πηγές 700 εκατομμύρια ευρώ ώστε να εφαρμοστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για περίπου 300.000 οικογένειες.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά τον ερχόμενο Απρίλιο ή Μάιο και η πλήρης εφαρμογή ια γίνει το Φθινόπωρο του 2016. Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου και εξετάζονται οι δαπάνες για άτομα με αναπηρία, το επίδομα τέκνων, το επίδομα θέρμανσης το ΕΚΑΣ.

Η αρχή ήδη έγινε με τη μείωση του επιδόματος θέρμανσης στο μισό που σε χρήματα σημαίνει 105 εκατομμύρια ευρώ. Το δεύτερο κονδύλι θα είναι 220 περίπου εκατομμύρια ευρώ και θα προέλθει από τον περιορισμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ κατά 20%.

Διαβάστε επίσης:  Συντάξεις Μαρτίου 2020: Πότε καταβάλλονται; Αναλυτικά οι ημερομηνίες!

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά η ενίσχυση των 300.000 οικογενειών θα γίνει με εισοδηματικές παροχές, μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, νερού και αποχέτευσης, επιδότησης ενοικίου και άλλων ενισχύσεων όπως η κάρτα σίτισης.