Ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ν/σ για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών

160
Βουλή: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Ξυδάκης και Λαγός

Με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων το νομοσχέδιο που αφορά τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.

Επίσης, υπερψηφίστηκε με πλήρη ομοφωνία η τροπολογία του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 1000 έως και 2000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, πλέον των 19.500 προσλήψεων που ήδη δρομολογήθηκαν για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.
Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας η κυβέρνηση προχώρησε σε μερική αναδίπλωση, στο άρθρο που αφορά τη σύνθεση του ΕΣΡ, μετά την τροποποίηση την οποία είχε κάνει το απόγευμα, με την οποία «ξήλωνε» τα μέλη όλων των ανεξαρτήτων αρχών.
Ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μετά από θύελλα αντιδράσεων επαναδιατύπωσε το σχετικό άρθρο, διασαφηνίζοντας τελικά ότι «αποχωρούν αυτοδικαίως μόνο τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών των οποίων η θητεία έχει λήξει και όχι όλα τα μέλη».
Ο πρόεδρος της ΝΔ,Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε να αποσυρθεί η διάταξη και να επανέλθει η κυβέρνηση στην Διάσκεψη των Προέδρων με προτάσεις που θα επιτυγχάνουν τις απαραίτητες Συνταγματικές πλειοψηφίες και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να νομοθετεί με τόση προχειρότητα.
Για μείζονα θεσμική παρέμβαση που προσβάλει το κράτος δικαίου και είναι καθεστωτικού χαρακτήρα, καθώς η θητεία των μελών των ανεξάρτητων αρχών δεν μπορεί να συντμηθεί νομοθετικά μπορεί μόνο να επεκταθεί έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Διαβάστε επίσης:  Προς συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με φόντο διαπραγμάτευση και Σκοπιανό