Ψυχρολουσία από Μοσκοβισί: Υποχρεωτικό το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

110
Π. Μοσκοβισί: «Κανονική» χώρα η Ελλάδα...

Αυστηρά μηνύματα επιφύλασσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων  -μιλώντας σε δημοσιογραφική αποστολή από την Ελλάδα στο γραφείο του στις Βρυξέλλες- τόσο για το ζήτημα της συμμετοχής του Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα στήριξης όσο και για τυχόν δυνατότητα χαλάρωσης των απαιτήσεων των θεσμών στο ζήτημα της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού ελέω προσφυγικής κρίσης.

Αναφορικά με την παραμονή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα  επέμεινε ότι «χρειαζόμαστε το ΔΝΤ, εργαζόμαστε από κοινού», αφού όπως είπε αποτελεί στοιχείο αξιοπιστίας και μέρος του σχεδίου. «Το ΔΝΤ είναι ένα asset» υπογράμμισε: «Μετά την αξιολόγηση άλλωστε θα καθοριστεί και η στάση του Ταμείου. Η παρουσία του πάντως, είναι πλεονέκτημα, δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, είναι θέμα εμπιστοσύνης».

Διαβάστε επίσης:  10 νησιά στην… πρίζα!

Επίσης ο Πιερ Μοσκοβισί απέκλεισε οποιαδήποτε σύνδεση μεταξύ της μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού και του Προσφυγικού, με την έννοια ότι δεν μπορεί να υπάρξει χαλάρωση των προαπαιτουμένων εξαιτίας της κρίσης. Όπως είπε οι μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση προσθέτοντας ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή – έχουμε δεσμευθεί να επιτύχουμε» και προσέθεσε ότι υπάρχει «κλίμα συνεργασίας».
Τόνισε ότι  η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της. Τέλος είπε ότι «θα πρέπει να γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για την εξυπηρέτηση του ελληνικού χρέους».