Όλο και πιο απαισιόδοξοι οι καταναλωτές

128

Απαισιόδοξοι εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές για την οικονομική τους κατάσταση και την οικονομικά κατάσταση της χώρας γενικότερα το επόμενο 12μηνο στην τριμηνιαία έκθεση του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία.

Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν απαισιόδοξοι για την οικονομική τους κατάσταση ανέρχεται στο 66% το τρίτο τρίμηνο από 47% προηγουμένως. Επίσης, το 69% των Ελλήνων καταναλωτών εμφανίζεται απαισιόδοξο για την οικονομική κατάσταση της χώρας έναντι 48% στη προηγούμενη έκθεση. Μόλις το 10% θεωρεί ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση είτε αρκετά, είτε ελαφρώς.

Στο 89% κατά μέσο όρο ανέρχεται το ποσοστό των νοικοκυριών που δεν θεωρούν πιθανό να προβούν σε κάποια αποταμίευση το επόμενο 12μηνο.

Διαβάστε επίσης:  Κανονικά οι μειώσεις σε συντάξεις και αφορολόγητο, παραδέχεται η κυβέρνηση

Επιδείνωση της ανεργίας βλέπει το 74% των ερωτηθέντων από 55% προηγουμένως ενώ μειώθηκε στο 7% κατά μέσο όρο το ποσοστό εκείνων που είναι πιο αισιόδοξοι από 12% προηγουμένως.

Το ποσοστό των νοικοκυριών που αναφέρουν ότι μόλις τα βγάζουν πέρα παραμένει στο 68%-69% ενώ περιορίζεται στο 11% το ποσοστό των νοικοκυριών που αναφέρουν ότι αντλούν από τις αποταμιεύσεις τους για να τα βγάλουν πέρα από 13% προηγουμένως.

Δείτε αναλυτικά την έκθεση εδώ