Όχι μόνο like αλλά και dislike σκέφτεται να αποκτήσει το Facebook

295
Χακάρισαν το Facebook και απέκτησαν δεδομένα 50 εκατ. χρηστών

Ένα ακόμα κουμπί ενδέχεται να προσθέσει στη λειτουργία του το Facebook. Πρόκειται για το dislike (δεν μου αρέσει) που ίσως σύντομα να φιγουράρει στις επιλογές του, όπως το Like (μου αρέσει).

Όπως ανακοίνωσε ο 31χρονος συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το δίκτυο βρίσκεται πολύ κοντά στο να αρχίσουν οι σχετικές δοκιμές από χρήστες, οι οποίοι θα μπορούν πλέον με αυτό τον τρόπο να βγάζουν καλύτερα την… κακία τους. Αρκετοί χρήστες έχουν ζητήσει επίμονα μια τέτοια επιλογή ως αντίβαρο από τότε που εισήχθη το κουμπί like το 2009.

Ο Ζούκερμπεργκ αναγνώρισε ότι υπάρχει ζήτηση για το dislike λέγοντας όμως πως δεν θα ήθελε με αυτό το κουμπί να «καταψηφίζονται» οι αναρτήσεις άλλων χρηστών. Περισσότερο το φαντάζεται –όπως είπε- ως την κατάλληλη επιλογή, όπως π.χ. με το θάνατο ενός πρόσφυγα, που το να κάνει κάποιος “like” σε μια λυπητερή ανάρτηση, δείχνει έλλειψη ευαισθησίας.

Διαβάστε επίσης:  Ο Τύπος της Κυριακής 15/12

Είναι όμως αμφίβολο κατά πόσο οι χρήστες πράγματι θα περιορίσουν τη χρήση τού «δεν μου αρέσει» μόνο σε αυτό που θα ήθελε ο Ζούκερμπεργκ και δεν θα το αξιοποιήσουν για να εκφράσουν γενικότερα τα πάσης φύσης αρνητικά συναισθήματά τους. Είναι επίσης αμφίβολο, σύμφωνα με τους αναλυτές, κατά πόσο οι διαφημιστές και οι διαφημιζόμενοι θα ήθελαν να βλέπουν τα μηνύματά τους να περιβάλλονται από «δεν μου αρέσει».

Ο Ζούκερμπεργκ τόνισε ότι μόνο αφού δοκιμαστεί εκτενώς το κουμπί “dislike” σε περιορισμένο κύκλο χρηστών, θα καθιερωθεί η ευρεία χρήση του.